«Βιεννέζικα Χριστούγεννα»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.12.2021

Η αυλαία των Χριστουγέννων ανοίγει στις 7 Δεκεμβρίου με την καθιερωμένη συναυλία «Βιεννέζικα Χριστούγεννα», στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, υπό την Αιγίδα της κας Άντρης Αναστασιάδη, συζύγου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, και της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Κύπρο, σε ρυθμούς βιεννέζικου βαλς, πόλκας και γνωστών αποσπασμάτων όπερας κατευθείαν από τα θέατρα της Βιέννης.


Τα ηνία του ταξιδιού αυτού έχουν δύο διεθνούς εμβέλειας λυρικοί τραγουδιστές, ο καταξιωμένος βαρύτονος Άρης Αργύρης και η διακεκριμένη Κύπρια σοπράνο Χρύσω Μακαρίου.

Ο βαρύτονος Άρης Αργύρης συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σπουδαιότερους βαρύτονους παγκοσμίως, έχοντας στο ενεργητικό του εμφανίσεις στα σημαντικότερα θέατρα του κόσμου, όπως η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, το Theater an der Wien στην Βιέννη, η Deutsche Oper Berlin στο Βερολίνο, η Όπερα της Ρώμης, κ.ά. Συνεργάζεται στη διεθνή οπερετική σκηνή με μαέστρους, όπως ο Zubin Mehta και o Christian Thielemann.

Από την άλλη, η καταξιωμένη και με πολλές περγαμηνές Σοπράνο Χρύσω Μακαρίου θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες σοπράνο που έχει να επιδείξει το νησί μας, με έδρα της τη Βιέννη, όπου εμφανίζεται και διακρίνεται στην Ευρώπη. Έχει εμφανιστεί σε διεθνή φεστιβάλ και σκηνές, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Βελιγραδίου, η Όπερα της Στάρα Ζαγόρα, το Musikverein Βιέννης, το Opernloft Hamburg στο Αμβούργο, το Gasteig Philarmonie στο Μόναχο, κ.ά.

Τη μαγευτική βραδιά θα παρουσιάζουν οι ηθοποιοί Αντρέας Τσέλεπος και Μαργαρίτα Ζαχαρίου, ενώ τους δύο τραγουδιστές θα πλαισιώνουν μέλη της γνωστής βιεννέζικης ορχήστρας, Vienna Classic Orchestra. Στο πιάνο θα είναι ο καταξιωμένος Αυστριακός πιανίστας, ουκρανικής καταγωγής, και Bösendorfer Artist Βιέννης Pavel Kachnov, ενώ στο βιολί θα είναι το πρώτο βιολί της Συμφωνικής Ορχήστρας Ραδιοφώνου Μπρατισλάβας Arpad Patkolo.

Τους Αργύρη και Μακαρίου θα συνοδεύει επίσης παιδική χορωδία υπό τη διεύθυνση της μουσικού Ρούλας Τυρίμου. Τα παιδιά επιλέχθηκαν από ωδεία και μουσικές σχολές της πρωτεύουσας, όπως το Ωδείο «A Piacere» της Νικολέτας Στυλιανού, η «Acropolis Music Academy» της Λίλιαν Ντανελιάν και μαθητές της Ιρένας Αβδρααμίδου.

Στην παράσταση θα συμμετάσχουν και δύο εξαίρετες νεαρές σοπράνο, η Αγγελική Κυριάκου και η Σεσίλ Ακοτζιάν. Οι δύο νεαρές κοπέλες φοιτούν στο Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας στην τάξη της Μαρίζας Αναστασιάδη.







Η συναυλία «Βιεννέζικα Χριστούγεννα» αποτελεί μία παραγωγή του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» και τα καθαρά έσοδα θα ενισχύσουν το φιλανθρωπικό έργο του Συνδέσμου.

‘Έναρξη συναυλίας: 20:00

Καθολική είσοδος: 20 ευρώ διαδικτυακά από την Soldout Tickets: https://www.soldoutticketbox.com/viennezika-xristougena/?lang=el

Είτε από τα καταστήματα Stephanis παγκυπρίως: https://www.stephanis.com.cy/el

Πληροφορίες: 22311277 & 22752595

http://www.enaoniromiaefxi.com/enaoniromiaefxi/

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...