Σεπτέμβριος στο theYard.Residency.17

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.8.2017

Δύο δράσεις θα λάβουν χώρα τον Σεπτέμβρη στο πλαίσιο του theYard.Residency.17 που πραγματοποιεί από τον Ιανουάριο το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Μίτος:


Η πρώτη αφορά μια δημιουργική διαδικασία πάνω στην περφόρμανς «Ρεβέκκα» της Χαραλαμπίας Θεοφάνους, που παρουσιάστηκε ήδη σε Λευκωσία και Πάφο και θα συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος του Πάφος2017.

Η δεύτερη δράση αφορά ένα νέο έργο που δημιουργήθηκε από την ομάδα The Ice Cream Van της Λουκίας Πιερίδου και του Sylvain Chevet και είναι εμπνευσμένο από τις ιδιωτικές ζωές γνωστών δικτατόρων.

  • 08.09.2017


Μέσα στη δημιουργική διαδικασία: devising Rebecca - Θέατρο από την Xαραλαμπία Θεοφάνους

Η δημιουργία επινοημένου θεάτρου είναι μια εξαιρετικά δραματική διαδικασία όπου κάτι δημιουργείται από το τίποτα. Μια κίνηση που ανακαλύπτεις στην πρόβα μπορεί να καταλήξει σε 15 λεπτά από το έργο, χωρίς ούτε ίχνος της αρχικής κίνησης. Ένα τραγούδι μπορεί να οδηγήσει σε άλλες σωματικότητες και αυτές με τη σειρά τους σε λόγο που διαμορφώνεται αναλόγως. Συχνά πρέπει να απορρίπτεις ωραίες ιδέες για το καλό του έργου και ποτέ το τελικό αποτέλεσμα δεν μοιάζει με το ξεκίνημα. Εντούτοις το κοινό βλέπει μόνο το τελικό. Έχοντας λοιπόν την παράσταση «Ρεβέκκα» ως καμβά, σε αυτή την παρουσίαση στοχεύουμε να αποκαλύψουμε τη διαδικασία αυτή.

InsideDevising_new
Η «Ρεβέκκα» είναι μια εξερεύνηση του πένθους και της μοναξιάς εμπνευσμένη από τον ομώνυμο χαρακτήρα στα «Εκατόν Χρόνια Μοναξιάς» του Γκ. Γκ.Μάρκες, παραδοσιακά τραγούδια και σεφαρδίτικα τραγούδια. Ακολουθεί την ιστορία της Ρεβέκκας που όταν χάνει τον άντρα της κλείνεται για πάντα στο σπίτι της ξαναζώντας τη ζωή της μέσα από τις αναμνήσεις της.

Παρουσιάστηκε ήδη στη Λευκωσία και την Πάφο το 2016 και θα είναι μέρος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 στο Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος.

Συντελεστές
Σύλληψη/ ερμηνεία: Χαραλαμπία Θεοφάνους, Ενδυματολόγος: Τζίνα Κωνσταντίνου, Φωτογραφίες: Ηλίας Καμαράτος

+ Στις 8 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Παλιό Ξυδάδικο Λεμεσού [Γενεθλίου Μιτέλλα 34]. Εισιτήρια προς 5 ευρώ. Κρατήσεις τηλ. 99284236.

  • 24.09.2017


Blood Red Roses – Θέατρο από την ομάδα The Ice Cream Van

Tο Blood Red Roses προσκαλεί το κοινό να παρευρεθεί σε μια καθημερινή νύχτα ενός όχι τόσο καθημερινού ζευγαριού. Κάθε κίνηση, κάθε μπουκιά και χειρονομία αλλάζει το αντικείμενο συζήτησης, μα πόσο καθημερινή μπορεί μια καθημερινή νύχτα να είναι, όταν μες τα δύο χεράκια κρατείς του κόσμου όλου τ’ ανθρωπάκια;

Το έργο είναι εμπνευσμένο από τις ιδιωτικές ζωές γνωστών δικτατόρων – τα παιδικά τους χρόνια, τις σεξουαλικές τους ζωές, το ντύσιμο κι αγαπημένο ποτό, το τι τους κάνει ανθρώπους, το τι τους κάνει τέρατα, τι μας προσελκύει σ’ αυτούς και τι κάνει εμάς αυτούς. Η θεατρική παράσταση θα δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τη μέθοδο devising, όπως επίσης τις τεχνικές clowning και bouffons.

bloodreds_newmes


Οι Ice Cream Van, η Λουκία Πιερίδου και ο Sylvain Chevet, γνωριστήκαν στη σχολή του Jacques Lecoq το 2012. Ο Sylvain ήτανε το Ping, η Λουκία το Pong και το 2015 παρουσίασαν την πρώτη τους θεατρική παράσταση, Hunger, στο Brighton Fringe. Το Blood Red Roses είναι η δεύτερη τους συνεργασία.

Συντελεστές
Performers- Λουκία Πιερίδου, Sylvain Chevet, Δραματουργία- Louisa Borg-Costanzi Potts, Μέντορας- Διομήδης Κουφτερός

+ Στις 24 Σεπτεμβρίου 2017 στις 21:00 στο Παλιό Ξυδάδικο [Γενεθλίου Μιτέλλα 34]. Εισιτήρια προς 5 ευρώ. Kρατήσεις τηλ. 99319120.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες