Remote Pafos ξανά, στις 3 - 8 Νοεμβρίου

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 3.11.2017

Συστήνεται ανεπιφύλακτα η συμμετοχή στο Remote Pafos, μια δουλειά της διάσημης βερολινέζικης ομάδας Rimini Protokoll, οι παραστάσεις της οποίας επαναρχίζουν στις 3 Νοεμβρίου στην Πάφο.


Η θεατρική ομάδα Rimini Protokoll ξεχωρίζει για τις παραστάσεις της στις οποίες εμπλέκονται άνθρωποι έξω από τον θεατρικό χώρο, δεν είναι δηλαδή ηθοποιοί. Συχνά για αυτή την ιδιότυπη, εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα λέγεται πως είναι «εφευρέτες ενός είδους ντοκιμαντερίστικου θεάτρου» καθώς φέρνουν την πραγματικότητα στο θέατρο. Και όσοι θα συμμετέχουν στις παραστάσεις στην Πάφο θα αντιληφθούν τι σημαίνει αυτό.

Η Rimini Protokoll ήρθε στην Πάφο στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, έστησε ένα έργο στους δρόμους της πόλης και το παρουσιάζει με τους ίδιους τους θεατές ως πρωταγωνιστές.

Το αποτέλεσμα είναι μια ιδιότυπη διαδρομή στην πόλη που δεν περιλαμβάνει τα τουριστικά στερεότυπα, αλλά, αντίθετα, μια πολύ ξεχωριστή όψη της Πάφου.

remote_pafos2017
Η ώρα της διαδήλωσης: Η Κύπρος ανήκει στο λαό της...

Η παράσταση συστήνεται ανεπιφύλακτα γιατί είναι μια ξεχωριστή εμπειρία την οποία χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός, το χιούμορ αλλά και ο προβληματισμός, τα εναλλασσόμενα συναισθήματα και οι σκέψεις που κινούνται από την ελαφρότητα στα μεγάλα ερωτήματα για τη ζωή, την ύπαρξη και τον θάνατο. Όλα αυτά, περιλαμβάνονται με τρόπο καθόλου ξεκάθαρο αλλά μάλλον αιφνιδιαστικό στην παράσταση.

remote_pafos2017a


Τελικά, σε μια θεατρική παράσταση ποιοι είναι οι θεατές και ποιοι οι ηθοποιοί; Πώς προσλαμβάνει κανείς μια ομάδα ανθρώπων που συμπεριφέρονται αλλοπρόσαλλα; Που χορεύουν στους δρόμους, που μοιάζουν να διαμαρτύρονται με τα κινητά ανά χείρας; Και μέχρι ποιο σημείο δεχόμαστε τυφλά «οδηγίες» από το GPS;

+ Από 3 μέχρι 8 Νοεμβρίου στις 15:30, με σημείο αφετηρίας τη Σπηλιά της Φάμπρικας. Πληροφορίες τηλ. 26932017.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία