Θεατρικά Εργαστήρια από τον Jordi Möllering

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.2.2019

Ο Jordi Möllering έρχεται στην Κύπρο για να μοιραστεί τις θεατρικές γνώσεις και το όραμά του με την καλλιτεχνική κοινότητα της Κύπρου, σε δύο εντατικά τριήμερα εργαστήρια. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στις 8 με 10 Φεβρουαρίου στο Σπίτι της Συνεργασίας στη Λευκωσία, και στις 15 με 17 Φεβρουαρίου στο Παλιό Ξυδάδικο στη Λεμεσό.


O Jordi Möllering είναι μέλος της κολεκτίβας de Theatertroep στο Άμστερνταμ και του θιάσου Artzénico από τη Γουατεμάλα, και έρχεται στην Κύπρο για να συνεργαστεί με τον Roberto Braham από την ομάδα κουκλοθεάτρου Canícula. Ο Möllering έχει εκπαιδευτεί ως δάσκαλος και σκηνοθέτης στη σχολή θεάτρου του Άμστερνταμ και παρακολούθησε μαθήματα στην Ακαδημία Μίμων. Προηγουμένως, και κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη Γουατεμάλα, επικεντρώθηκε στο κινητικό θέατρο με κοινωνικό προσανατολισμό, συμπεριλαμβανομένου και ενός θεατρικού πρότζεκτ επικεντρωμένο στη μετανάστευση, που ταξίδεψε από την Κεντρική Αμερική στις Ηνωμένες Πολιτείες, και από τη Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη. Στην Ολλανδία, ο Möllering εκπαιδεύτηκε στο Ολλανδικό κίνημα συλλογικού θεάτρου που δημιουργεί αυθεντικά έργα χωρίς κάποια ιεραρχία, όπου η αυτονομία και η προσωπική συμμετοχή του ηθοποιού είναι το σημείο εκκίνησης.

Στο τριήμερο εργαστήρι οι καλλιτέχνες θα επικεντρωθούν στη δημιουργία δικού τους έργου, έχοντας ως αφετηρία τις δικές τους επιθυμίες και ό,τι τους συναρπάζει, θα δουλεύουν, δηλαδή, ως αυτόνομοι ηθοποιοί σε μια σύγχρονη κολεκτίβα. Θα τους δοθούν εργαλεία για να μπορούν να δημιουργούν επάνω στη σκηνή, ενώ θα δοθεί έμφαση στη συλλογική δράση, τη συλλογική ευαισθησία αλλά και τη δημιουργία νοήματος και εικόνων πάνω στη σκηνή. Οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν στο εργαστήρι, βασίζονται τόσο σε γραπτά όσο και σε φυσικά στοιχεία. Μετά από μια βασική εκπαίδευση, το εργαστήρι θα επικεντρωθεί στις ανάγκες των συμμετεχόντων και θα ολοκληρωθεί με μια μικρή παράσταση. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά.

Τα δύο εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στη Λευκωσία, στο Σπίτι της Συνεργασίας (8-10 Φεβρουαρίου) και στη Λεμεσό, στο Παλιό Ξυδάδικο, (15-17 Φεβρουαρίου). Σχετικά με το ακριβές πρόγραμμα, το κόστος συμμετοχής, κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Eliza Danenfelde Kirpe: +35797794989, eliza.lizart@gmail.com. Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες