«Ο θείος Γιάννης», το νέο έργο του Αντώνη Γεωργίου, στο Versus

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.2.2019

Το Θέατρο Versus ανεβάζει το νέο θεατρικό έργο του Αντώνη Γεωργίου [Ένα αλπούμ ιστορίες, La Belote, Αγαπημένο μου πλυντήριο], με τίτλο «Ο θείος Γιάννης».


Το έργο σκηνοθετεί ο Ευριπίδης Δίκαιος.

Είναι η πρώτη συνεργασία τόσο του συγγραφέα όσο και του σκηνοθέτη με το Versus αλλά η δεύτερη μεταξύ τους συνάντηση, μετά την επιτυχημένη παραγωγή, το 2014, του έργου La Belote, που χαρακτηρίστηκε τότε ως «μια σπουδαία πράξη κοινωνικής αυτογνωσίας, η οποία λειτουργεί χάρη στην ικανότητα των δημιουργών της παράστασης να συλλαμβάνουν τις σημαντικές πτυχές του εθνικού χαρακτήρα» (Νόνα Μολέσκη, Ο Φιλελεύθερος, 30/11/2014).

«Φλεβάρης αλλά εγώ έβλεπα γυρόν μου φθινόπωρο, φύλλα, φύλλα, φύλλα — τζ̆’ ένιωθα μέσα μου την αγωνία του κάθε φύλλου όταν αφήνει το δέντρο του τζ̆αι πέφτει»

Ο Αλέξανδρος και η Ειρήνη είναι χρόνια φίλοι. Πετυχημένοι στον επαγγελματικό τομέα τους, οικονομικά άνετοι και μόνοι. Μαζί τους στην παρέα η Μαίρη και ο άντρας της, ο Kώστας. Συναντιούνται συνήθως στο σπίτι του Αλέξανδρου, τρώνε κινέζικα και σούσι, παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια. Ενίοτε ταξιδεύουν.

Ένας γάτος φέρνει στον μικρόκοσμό τους τον Γιώργο, έναν φοιτητή που ψάχνει να βρει το δρόμο του σε μια χώρα που διώχνει τους νέους της. Γοητεύεται από τον τρόπο ζωής των «μεγάλων» και τους γοητεύει με τα νιάτα, τη ζωντάνια και την ομορφιά του. Η παρουσία του θα είναι καταλυτική για τις σχέσεις στην παρέα αλλά και για τις προσωπικές τους αλήθειες.
Μότσαρτ, Βιβάλντι, Σοπέν και Πασχάλης Τερζής. Έξω από το παράθυρο θροΐζουν τα φύλλα φθινοπώρου και η πραγματικότητα παρελαύνει με εμβατήρια.

Το καινούργιο έργο του Αντώνη Γεωργίου, γραμμένο το 2016 στην καθομιλουμένη κυπριακή διάλεκτο, διαδραματίζεται στην Κύπρο, αλλά δεν αφορά μόνο τον τόπο μας. Ένα σύγχρονο, πολυπρόσωπο έργο που, εκκινώντας από το τοπικό και το συγκεκριμένο, παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν γύρω και μέσα μας και αγγίζει διαπροσωπικά και κοινωνικά ζητήματα του σήμερα.

Ένα έργο για τη μοναξιά του καθενός μας στο φόντο της πραγματικότητας γύρω του, μια ελεγεία για τον χρόνο που περνάει και τον έρωτα.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης, Δημήτρης Αντωνίου, Δήμητρα Δημητριάδου, Χάρης Ευριπίδου, Σάββας Μενοίκου, Γιολάντα Χριστοδούλου

Τα σκηνικά και κοστούμια σχεδιάζει ο Λάκης Γενεθλής, τον φωτισμό ο Αλεξάντερ Γιότοβιτς ενώ τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης.

+ Πρεμιέρα την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στο Θέατρο Ένα Λεμεσού. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 23, 24, 26, 27 Φεβρουαρίου και 1, 2, 3 Μαρτίου στον ίδιο χώρο. Κρατήσεις/ πληροφορίες: 99395970. 
Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στη Λευκωσία.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες