«Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» στην ΕΘΑΛ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 12.3.2019

Το έργο του Μπέρτολντ Μπρεχτ «Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» ανεβάζει η ΕΘΑΛ από τις 12 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Αδωνι Φλωρίδη.


Ο Μπρεχτ ξεκίνησε να γράφει το εν λόγω έργο το 1938 και το ολοκλήρωσε το 1941 στις Η.Π.Α. όπου κατέφυγε στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. «Ο Καλός Ανθρωπος του Σετσουάν» ανέβηκε για πρώτη φορά στη Ζυρίχη της Ελβετίας το 1943. Η δραματική του φόρμα ακολουθεί τους κανόνες του «μη-Αριστοτελικού δράματος» και του Μπρεχτικού «Επικού Θεάτρου».

Η υπόθεση

Η Σεν Τε, μια νεαρή πόρνη, αγωνίζεται να είναι «καλός άνθρωπος» σύμφωνα με τις ηθικές επιταγές των θεών, τις οποίες όμως οι συμπολίτες της στην πόλη του Σετσουάν δεν σέβονται. Στην προσπάθεια της αυτή πρέπει να τα καταφέρει να μην αφήσει τους γείτονες και φίλους της στους οποίους κάνει το καλό να καταχραστούν την καλοσύνη της. Όμως αυτοί είναι αδίστακτοι. Εκμεταλλεύονται την καλοσύνη της χωρίς καμία αναστολή και ολοένα ζητούν περισσότερα από αυτή. Για να προστατέψει τον εαυτό της, η Σεν Τε δημιουργεί ένα άλλο εαυτό, ένα alter ego, τον ξάδελφο Σουί Τα, ο οποίος γίνεται ο ψυχρός και αυστηρός προστάτης της.

setsouan3w
Παίζουν οι Βάρσια Αδάμου, Μαρίνα Βρόντη, Στέλιος Καλλιστράτης, Μυρτώ Κουγιάλη, Αντρέας Κουτσούμπας, Αντρέας Λουκά, Παναγιώτης Μπρατάκος, Ήβη Νικολαΐδου
setsouan5w


Η Σεν Τε συνειδητοποιεί ότι για να ζήσει ως «καλός άνθρωπος» σύμφωνα με τις ηθικές επιταγές των θεών πρέπει να «υπάρχει» και ως Σουί Τα. Η Σεν Τε είναι συμπονετική αλλά τρωτή, ο Σουί Τα χωρίς αισθήματα, πραγματιστής και σκληρός. Ο αλτρουισμός της Σεν Τε συγκρούεται με την «ηθική» της εκμετάλλευσης των άλλων του Σουί Τα. Το ερώτημα είναι ποιος από τους δύο θα επικρατήσει.

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία: Άδωνις Φλωρίδης

Σκηνικά/κοστούμια: Ηλέκτρα Κυθραιώτου

Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Σπύρου

Χορογραφίες: Αριάνα Μαρκουλίδου

Σχεδιασμός φωτισμών: Σεσίλιας Τσελεπίδη

setsouan4w
Avant Premiere την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, στις 20:30

Επίσημη Πρεμιέρα την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, στις 20:30

Παραστάσεις: 15, 16, 20, 22, 23 Μαρτίου στις 20:30 και 17, 24 Μαρτίου στις 18:30

Λευκωσία: 26, 27, 28 Μαρτίου 2019, στο Flea THEATRE, στις 20:30

Πληροφορίες/κρατήσεις: 25877827

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες