«Όλα τα υπέροχα πράγματα» από τη θεατρική ομάδα Persona

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.3.2019

Μετά τη θεατρική παραγωγή «Η πολύχρωμη ιστορία της Φρίντα Κ.», η θεατρική ομάδα Persona παρουσιάζει τη νέα της δουλειά με το έργο των Ντάνκαν Μακμίλαν και Τζόνι Ντόναχιου «Όλα τα υπέροχα πράγματα».


Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση της Μαρίας Κωνσταντίνου, σκηνοθεσία της Μαρίνας Βρόντη και ερμηνεία της Χριστίνας Κωνσταντίνου.

«Είσαι εφτά χρονών. Η μαμά είναι στο νοσοκομείο. Ο μπαμπάς λέει ότι η μαμά έκανε κάτι πολύ ανόητο γιατί της είναι δύσκολο να είναι ευτυχισμένη. Τότε εσύ κάνεις μια λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα που υπάρχουν στον κόσμο. Μια λίστα με όλα αυτά για τα οποία αξίζει να ζεις.»

Το έργο ανεβαίνει με τη μορφή διαδραστικού μονολόγου στο πλαίσιο του οποίου το κοινό συμμετέχει ενεργά και καλείται να ερμηνεύσει τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας.

Το έργο, ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας το βραβείο «Critics’ Pick» των New York Times και διθυραμβικές κριτικές από τους Guardian, Time Out, Independent, Evening Standard, Telegraph και Sunday Times. Η επιτυχία του και η σημαντικότητά του ως κείμενο συνίσταται στην αμεσότητα και το χιούμορ που χρησιμοποιεί για να προσεγγίσει το φλέγον ζήτημα που καταδυναστεύει τον σύγχρονο άνθρωπο: την κατάθλιψη. Οι συγγραφείς με περίτεχνο τρόπο τοποθετούν απέναντι στην κατάθλιψη την απόλυτη χαρά, απέναντι από την αίσθηση της ματαιότητας τον ενθουσιασμό για το καθετί «μικρό κι ασήμαντο», κι απέναντι στην αυτοχειρία τη λαχτάρα για να ζήσεις: ένα «αντικαταθλιπτικό» έργο, ένας ύμνος στη ζωή που μιλάει κατευθείαν στις καρδιές των θεατών.

Η υπόθεση

Ένα επτάχρονο κορίτσι μετά την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας της μητέρας της ξεκινάει να φτιάχνει μια λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα που υπάρχουν γύρω της, προκειμένου να δώσει στη μητέρα της κίνητρο για να ζήσει. Μεγαλώνοντας, μεγαλώνει και η λίστα της αλλά και η κατάθλιψη της μητέρας της. Κι όταν το κορίτσι γίνεται γυναίκα, αρχίζει να μοιάζει επικίνδυνα στη μητέρα της. Τι θα κάνει άραγε; Θα το παλέψει; Θα παραιτηθεί; Θα σκίσει τη λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα ή θα την επεκτείνει τόσο μέχρι που να καλύψει κάθε σκιά, προκειμένου να ξαναβγεί στο φως;

Οι συντελεστές

Μετάφραση: Μαρία Κωνσταντίνου
Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βρόντη
Επί σκηνής: Χριστίνα Κωνσταντίνου
Σχεδιασμός φωτισμού: Σεσίλια Τσελεπίδη
Μουσική επιμέλεια: Βέρθερος
Σχεδιασμός αφίσας: Άννα- Μαρία Χαραλάμπους

+ Πρεμιέρα στις 5 Απριλίου 2019 στις 20:30 στο Υφαντουργείο (Λευκώνος 67-71, Λευκωσία) αλλά οι θεατές θα πρέπει να προσέρχονται στις 20:00. 
Παραστάσεις κάθε Τετάρτη και Παρασκευή μέχρι τις 3 Μαΐου (εκτός από τις 24 και 26 Απριλίου)
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ
Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεων: 70000138. Εισιτήρια από το www.tickethour.com.cy και σε όλα τα υποκαταστήματα ACS Courier. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες