«Ενας Πικασό» από την Alpha Square στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 26.3.2019

To έργο του Τζέφρι Χάτσερ «Ένας Πικάσο» είναι η νέα παραγωγή της Alpha Square με την οποία ανανεώνεται η συνεργασία της θεατρικής ομάδας με τη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στο πλαίσιο και των 5ων γενεθλίων της Πινακοθήκης. 


Μετά τους εικαστικούς Μαρκ Ρόθκο, Φράνσις Μπέικον, Λούσιαν Φρόιντ και τον πλασματικό Jonathan Waxman, που η θεατρική συνεργασία της Alpha Square με την Λεβέντειο Πινακοθήκη παρουσίασε τα τελευταία χρόνια, ήρθε η σειρά του θρύλου Πικάσο.

picaso
Βρισκόμαστε στο Παρίσι το 1941. Ο Πάμπλο Πικάσο [Βαρνάβας Κυριαζής] έχει κληθεί από τη Γερμανική κατοχή σε ένα υπόγειο για ανάκριση. Η δεσποινίς Φίσερ [Νιόβη Χαραλάμπους] είναι μια πολιτιστική ακόλουθος από το Βερολίνο, και η αποστολή της, να ανακαλύψει ποιοι από τους τρεις πίνακες του Πικάσο που πρόσφατα οι Ναζί έχουν κατάσχει από τους Εβραίους ιδιοκτήτες τους είναι πραγματικοί. Το υπουργείο προπαγάνδας έχει προγραμματίσει μια έκθεση και μόνο ο μεγάλος ζωγράφος μπορεί να πιστοποιήσει την αυθεντικότητά τους. Σύντομα, όμως, η πραγματική εικόνα θα γίνει ξεκάθαρη στα μάτια του Πικάσο και θα βάλει τον καλλιτέχνη σε ένα τρομακτικό δίλημμα…

Το έργο «Ένας Πικάσο» του Τζέφρι Χάτσερ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου και σε μετάφραση του Βαρνάβα Κυριαζή, ο οποίος υποδύεται τον ομώνυμο ρόλο.

Σκηνικά και κοστούμια επιμελείται ο Γιώργος Γιάννου και τους φωτισμούς ο Κώστας Χαραλάμπους.

+ Πρεμιέρα την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 στις 20:30. Περιορισμένος αριθμός παραστάσεων κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 20:30 εκτός 3/4 & 10/4, στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Λεβέντης», Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία. Εισιτήρια προς 15 και 12 ευρώ από την Πινακοθήκη [τηλ. 22668838 - εσωτ. 100, από 10.00 – 17.00 εκτός Τρίτης].

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία