Εργαστήρι Θεατρικής Διαχείρισης με τον Δρα Aleksandar Brkic

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.4.2018

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, συνεχίζοντας να υποστηρίζει τα θέατρα σε όλα τα επίπεδα με σκοπό τη θεατρική ανάπτυξη και στοχεύοντας στην ορθολογιστική διαχείριση και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των διαφορετικών και ιδιαίτερων προκλήσεων που παρουσιάζονται στη διαχείριση καθενός εκ των θεατρικών φορέων, έχει προσκαλέσει στην Κύπρο τον Δρα Aleksandar Brkic* (γνωστό και από προηγούμενες του επισκέψεις στη χώρα μας, με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή του σε ημερίδα που οργάνωσε το ΚΚΔΙΘ για τις επιχορηγήσεις) για ένα τριήμερο εργαστήρι ειδικά για τους ανθρώπους που διαχειρίζονται θεατρικούς φορείς.


Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 4-6 Μαΐου. Στόχος είναι η ενδυνάμωση και η βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των θεατρικών φορέων στην Κύπρο και αφορά κυρίως στην ανάπτυξη στρατηγικών για τους θεατρικούς φορείς. Ο Δρ. Μπρκιτς είναι ειδικός στα θέματα πολιτιστικής διαχείρισης (ακολουθεί βιογραφικό του το οποίο επισυνάπτεται και στα αγγλικά μαζί με την περιγραφή του εργαστηρίου).

Πιο αναλυτικά, στόχος του εργαστηρίου είναι να μπορέσουν οι συμμετέχοντες:

  • Να αποκομίσουν γνώση προκειμένου να διευρύνουν την αντίληψη των ίδιων των φορέων τους αλλά και του οικοσυστήματος των τεχνών και του θεάτρου

  • Να εκτεθούν σε καινοτόμες στρατηγικές εξεύρεσης χρηματοδότησης

  • Να αξιοποιήσουν το τεχνολογικό και φυσικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούμε

  • Να πάρουν βοηθητικές κατευθυντήριες γραμμές σε μάρκετινγκ και δημόσιες σχέσεις

  • Να συνδεθούν με τις τάσεις στο Ευρωπαϊκό Θέατρο


Το Εργαστήρι θα προσφερθεί στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά και θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Λεβέντης», στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στις 4, 5 και 6 Μαΐου 2018 από τις 10π.μ-3μ.μ. Το κόστος θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε επιβάρυνση στους συμμετέχοντες.

Δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά με όνομα, όνομα θεατρικού φορέα, τηλέφωνο και email στο nmourouzi@thoc.org.cy, ζητώντας απόδειξη παραλαβής.  Πληροφορίες στο 22864320-1.

* Ο Δρ. Aleksandar Brkic είναι ακαδημαϊκός και λέκτορας στους τομείς της πολιτιστικής / καλλιτεχνικής διαχείρισης και της πολιτιστικής πολιτικής στο Ινστιτούτο Δημιουργικής και Πολιτισμικής Επιχειρηματικότητας (ICCE), στο Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Πριν την ένταξή του στο δυναμικό του Goldsmiths, ήταν λέκτορας και ερευνητής στο LASALLE College of Arts, στη Σιγκαπούρη και στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βελιγραδίου. Μαζί με τον Audrey Wong ήταν συντονιστής του Δικτύου Ασίας-Ειρηνικού για την Πολιτισμική Εκπαίδευση και Έρευνα (ANCER), το πρώτο δίκτυο αυτού του είδους στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Ο τομέας της επαγγελματικής του πρακτικής είναι η διοίκηση τεχνών με σημαντική διεθνή εμπειρία ως Καλλιτεχνικός Παραγωγός που εργάζεται σε πρότζεκτ όπου διασταυρώνονται οι τέχνες, οι εικαστικές τέχνες και ο σχεδιασμός. Εργάστηκε ως θεατρικός παραγωγός / διευθυντής με πολλούς και εμπνευσμένους θεατρικούς φορείς (π.χ. YUSTAT και BITEF) και καλλιτέχνες, όπως οι Josef Nadj, Dragan Stojcevski, Jelena Bogavac. Ο Aleksandar εργάζεται επί του παρόντος και ως δημιουργικός παραγωγός του LP Duo από το Βελιγράδι και σύμβουλος μιας Εταιρείας Επινοημένου Θεάτρου με όνομα Lost Text / Found Space από το Λονδίνο. Το βιβλίο του «The Routledge Companion to Management and the Arts” που επεξεργάζεται με τον William Byrnes αναμένεται να εκδοθεί αργότερα το 2018.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Εγώ κι Εσύ» της Λώρεν Γκάντερσον

«Εγώ κι Εσύ» της Λώρεν Γκάντερσον

«Εγώ κι Εσύ» της Λώρεν Γκάντερσον