Εργαστήρια της Κυριακής για παιδιά στο Θεατρικό Μουσείο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.6.2019

Μια σειρά καλοκαιρινών εργαστηρίων για παιδιά που θα  πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο 2019 και τα οποία θα διεξάγονται κάθε Κυριακή πρωί, στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου (Πάνου Σολομωνίδη 8, 3032, Λεμεσός).


Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η προκράτηση.


Για πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 25343464.


 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019


10:00-10:45


Με δυο παπούτσια από χαρτί, με τις Μαρίνα Κατσαρή και Ηλιάνα Παύλου


Μία διαδραστική μουσικοαφηγματική παράσταση για παιδιά νηπιαγωγείου.


Τι γίνεται όταν ένας καλόκαρδος άνθρωπος χαρίζει το πιο όμορφο του τραγούδι στα ξωτικά; Πώς θα καταφέρει μια λαίμαργη γιαγιά  να ξεμπλέξει από τους μεγάλους μπελάδες που η ίδια προκάλεσε στον εαυτό της; Η αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή και η μουσικός Ηλιάνα Παύλου παρουσιάζουν ένα πολύμορφο μουσικοαφηγηματικό θέαμα για παιδιά νηπιαγωγείου γεμάτο ανατροπές και μουσική και προσκαλούν τα παιδιά σε μια μοναδική εμπειρία και επαφή με τις πανανθρώπινες αξίες, την δημιουργικότητα και την φαντασία.


Ηλικίες: 3-5 χρονών


Κόστος συμμετοχής 7 ευρώ


Η Μαρίνα Κατσαρή σπούδασε νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Δράμα και Θέατρο στην Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Warwick. Δραστηριοποιείται ως αφηγήτρια παρουσιάζοντας παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες και ως θεατροπαιδαγωγός, σχεδιάζοντας και πραγματοποιώντας εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα από το Υπουργείο Παιδείας σε Μουσεία.


Η Ηλιάνα Παύλου είναι κάτοχος πτυχίου Μουσικής, ΒΑ of Music του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Ως μουσικός, συμμετείχε σε πλήθος συναυλιών στην Κωνσταντινούπολη, στο Λονδίνο, στη Μάλτα και σε διάφορες περιοχές και νησιά της Ελλάδας. Από το 2014 μέχρι σήμερα παραδίδει μαθήματα μουσικής προπαίδειας σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία σε Λευκωσία και Λεμεσό.


10:00-11:00


Στη Σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια: Draco Dormiens Nunquam Titilandus 


(= Ποτέ μην ξυπνάς τον κοιμισμένο Δράκο), με τον Μάριο Θεοχάρους


Ολόκληρος ο Χάρι Πότερ, και τα 8 βιβλία, σε 75’!


Ένα εργαστήρι που παρουσιάζει τη  γνωστή σειρά  βιβλίων και κινηματογραφικών blockbasters Harry Potter μέσα από τα μάτια των Hufflepuffs ή σκέτων puffs (=λουκουμάδες) και πώς αυτοί έζησαν τις περιπέτειες του Χάρι και της παρέας του. Γιατί και οι αντιήρωες μπορεί να είναι και πολύ ήρωες! Ένα εργαστήρι για το Ανήκειν, την Ομαδικότητα, την Αλληλεγγύη και τη Φιλία!


Ηλικίες: 6-12 χρονών


Κόστος συμμετοχής 5 ευρώ


 Ο Μάριος Θεοχάρους είναι απόφοιτος του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών (Τμήμα Σκηνοθεσίας) του Columbia University στη Νέα Υόρκη. Ζει, διδάσκει και σκηνοθετεί στη Λεμεσό. Το 2012 ίδρυσε το Θέατρο Τσέπης. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει για το Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια την παράσταση «Τα βέλη που δεν πληγώνουν» του Βασίλη Μαυρογεωργίου και το θέαμα «Μάννα» για το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού ‘Αλεξάνδρα’. Είναι επίσης από τα ιδρυτικά μέλη της Δημιουργικής Ομάδας Μπαλωμένη Τσέπη που αυτή τη στιγμή ταξιδεύει στην Ελλάδα με παραστάσεις της θεατρικής διασκευής του βιβλίου της Παναγιώτας Πλησή «Δεν είμαι τέρας, Εγώ!»

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία