Οι «Τρωάδες» του Τερζόπουλου στους Δελφούς

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.6.2018

Στο αρχαίο θέατρο των Δελφών θα παρουσιαστεί φέτος η περσινή κορυφαία παραγωγή του Οργανισμού Πάφος 2017, «Τρωάδες», στις 6 και 7 Ιουλίου, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Η Επιστροφή του Διόνυσου», με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.


Με τη συγκλονιστική Δέσποινα Μπεμπεδέλη στον ρόλο της Εκάβης και δέκα ηθοποιούς από διχοτομημένες πόλεις (Λευκωσία, Μοστάρ, Ιερουσαλήμ), την Ελλάδα και τη Συρία, η παράσταση εντυπωσίασε πέρσι κοινό και κριτικούς.

Διαβάστε επίσης: «Τρωάδες» Τερζόπουλου στην τελική ευθεία

troades2


Φέτος το έργο ανεβαίνει στο αρχαίο θέατρο των Δελφών. Η είσοδος στο αρχαίο θέατρο είναι χωρίς εισιτήριο αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει εγκαίρως να προμηθευτούν Δελτίο Εισόδου που θα είναι διαθέσιμο μετά τις 11 Ιουνίου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών στην Αθήνα (Φρυνίχου 9 Πλάκα- τηλ.210-3312781) και στο Συνεδριακό Κέντρο των Δελφών ( 22650-82731). Οι θέσεις στο αρχαίο θέατρο είναι περιορισμένες λόγω της επικείμενης αναστύλωσης του αρχαίου μνημείου.

Διαβάστε επίσης: «Μεγαλειώδεις Τρωάδες» στο Πάφος2017

troades3


Μια πολυεθνική παράσταση για ένα πολυεθνικό κοινό. Πρωτίστως, όμως, ένα θέαμα- πολιτικό διάβημα υπέρ μιας επίμαχης συμφιλίωσης. Μια μεγάλη θεατρική στιγμή για την Κύπρο και την Πάφο – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017, μια καθάρια όσο και σημαίνουσα, πολιτική παράσταση με καθηλωτικές και υψηλής ενέργειας – σωματικής και πνευματικής – ερμηνείες.
Ιλειάνα Δημάδη, Αθηνόραμα, 10/07/2017

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας. 

(photo: Johanna Weber)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία