Βραβείο «Τεύκρος Ανθίας – Θοδόσης Πιερίδης» 2018: οι νικητές

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.6.2018

Το Βραβείο Πολιτιστικής Προσφοράς «Τεύκρος Ανθίας – Θοδόσης Πιερίδης» που έχει θεσπίσει η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, απονέμεται για το 2018 στους πιο κάτω πολιτιστικούς δημιουργούς και φορείς:


  • Στον Στέλιο Καυκαρίδη, ηθοποιό-σκηνοθέτη.

  • Στο Τουρκοκυπριακό Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας

  • Στον Αντώνη Κατσαντώνη, λαϊκό ποιητή.


Η Επιτροπή του Βραβείου αποτελείτο από τη Δώρα Σωτηρίου, πρόεδρο, και τους Δάφνη Τριμικλινιώτη, Αριάννα Οικονόμου, Μαρία Καρσερά και Μίκη Κωστέα, μέλη.

Η τελετή απονομής του Βραβείου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 στις 20:00 στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

20: 00  Φιλμάκι για τα 50 χρόνια από το θάνατο των Τεύκρου Ανθία και Θοδόση Πιερίδη.

20.05  Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη.

20:10  Ομιλία Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού.

20.25. Σκεπτικό Βράβευσης των Στέλιο Καυκαρίδη, Τουρκοκυπριακού Δημοτικού θεάτρου Λευκωσίας και Αντώνη Κατσαντώνη  από την Πρόεδρο του Βραβείου Πολιτιστικής Προσφοράς «Τεύκρος Ανθίας-Θοδόσης Πιερίδης», Δώρα Σωτηρίου

20:35 Απονομή του βραβείου και αντιφώνηση από τους τιμωμένους.

20:45. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Δημοτική Χορωδία του Δήμου Ιδαλίου η οποία ερμηνεύει τραγούδια σε στίχους των Τεύκρου Ανθία και Θοδόση Πιερίδη και μουσική της μαέστρου Σοφίας Συλλούρη και του συνθέτη Μιχάλη Χριστοδουλίδη.

21:00  Κλείσιμο – Δεξίωση.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία