Ημερίδα για τον Μποστ από την ΕΘΑΛ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.6.2018

Η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (Ε.Θ.Α.Λ.),στο πλαίσιο των εορτασμών των τριάντα χρόνων λειτουργίας της και με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου καλλιτέχνη Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ), διοργανώνει την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 (10:00π.μ. – 1:30μ.μ.) στον Τεχνοχώρο ημερίδα αφιερωμένη στον μοναδικό σκιτσογράφο, ευθυμογράφο, γελοιογράφο, θεατρικό συγγραφέα, στιχουργό και ζωγράφο.


Πριν την έναρξη των εργασιών της ημερίδας ο έντιμος Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης θα τελέσει τα εγκαίνια Έκθεσης στο Φουαγιέ του Τεχνοχώρου της ΕΘΑΛ, στην οποία θα παρουσιαστούν σκίτσα και γελοιογραφίες του Μποστ (με επίκεντρο τους θρυλικούς χαρακτήρες του, την καθημαγμένη Μαμά Ελλάδα, την Ανεργίτσα και τον Πειναλέοντα), καθώς και φωτοαντίγραφα πινάκων, βιβλίων και στίχων του Μέντη Μποσταντζόγλου. Την έκθεση επιμελείται η  σκηνογράφος/ενδυματολόγος Μαρίζα Παρτζίλη.

bost


Η ημερίδα και η έκθεση σε συνδυασμό με την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ που ανεβαίνει από την Κεντρική Σκηνή της Ε.Θ.Α.Λ, δίνουν την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να σχηματίσουν μια σφαιρική εικόνα για το έργο και την εποχή του Μποστ, ενός ανεπανάληπτου χιουμορίστα, ο οποίος δημιούργησε ένα μοναδικό, εντελώς προσωπικό και αναγνωρίσιμο σατιρικό ύφος.

Κύριος ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο κ. Θανάσης Παπαγεωργίου, σκηνοθέτης και τέως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου. Ομιλητές θα είναι επίσης ο κ. Τίτος Κολώτας, συγγραφέας, ερευνητής, η κ. Χλόη Μελίδου, θεατρολόγος, χορογράφος, η κ. Εύα Καμινάρη, ηθοποιός, μουσικός,ο κ. Κώστας Σιλβέστρος, ηθοποιός, σκηνοθέτης, η κ. Μαρίνα Χατζηλουκά, σκηνογράφος, ενδυματολόγος και η κ. Μαρίζα Παρτζίλη, σκηνογράφος, ενδυματολόγος. Τον συντονισμό της ημερίδας έχει αναλάβει η θεατρολόγος κ. Μαρίνα Μαλένη.

Η ημερίδα είναι ανοικτή για το κοινό και οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Ιουλίου στον Τεχνοχώρο της Ε.Θ.Α.Λ.(9:30π.μ. – 10:00π.μ.).

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία