Θεατρικά Εργαστήρια από την ΕΘΑΛ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 28.8.2018

Θεατρικά Εργαστήρια διοργανώνει και φέτος για 19 χρονιά η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ) δίνοντας την δυνατότητα στα παιδιά και τους έφηβους να βιώσουν τη μαγεία του θεάτρου σε έναν πλήρως εξοπλισμένο θεατρικό χώρο.


Μέσα από στοχευμένα θεατρικά παιχνίδια και ασκήσεις (ρυθμού, εμπιστοσύνης, παρατηρητικότητας, μνήμης, αισθήσεων, φαντασίας, επικοινωνίας, συνεργασίας) οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να εκφράζονται και να διοχετεύουν δημιουργικά την ενέργειά τους, ενώ παράλληλα ενδυναμώνεται η αίσθηση της ομαδικότητας και ενισχύεται η σκέψη τους, τα συναισθήματά τους και κυρίως η φαντασία τους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα  λειτουργήσουν τρία τμήματα θεατρικών εργαστηρίων:

  • Για παιδιά του Δημοτικού

  • Για έφηβους (Γυμνασίου/Λυκείου)

  • Για ενήλικες (άνω των 18 ετών)


Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Σάββατο πρωί στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ στην οδό Φραγκλίνου Ρούσβελτ (Ακίνητα Δήμου Λεμεσού - Κτίριο Α, ΣΑΛΑ).

Εμψυχωτές των εργαστηρίων θα είναι για άλλη μια χρονιά η ηθοποιός και σκηνοθέτις Μαρίνα Βρόντη και η θεατρολόγος και χορογράφος Χλόη Μελίδου.

Μαρίνα Βρόντη (τμήματα εφήβων)

Αριστούχος απόφοιτος της Δραμ.Σχολης Γ. Θεοδοσιάδη μέσω του Υπ. Πολ. της Ελλάδος. Έχει συνεργαστεί με τα θέατρα/ομάδες ΘΟΚ, ΕΘΑΛ, ΣΑΤΙΡΙΚΟ, Γκολ!, Τσούκου-Τσούκου, Πηγή, Srudio υπό το 0, Φτωχολογιά, Φανταστικό Θέατρο, Αlpha Square,  Θέατρο Τσέπης, Σόλο για Τρεις κ.α. και έχει λάβει μέρος αρκετές φορές στο Φεστιβάλ Κύπρια και το Φεστιβάλ  Αρχαίου Δράματος. Έχει συγγράψει και διασκευάσει με τον Β. Κόκκινο αρκετά θεατρικά έργα τα οποία έχουν ανέβει στην Κυπριακή Θεατρική Σκηνή. Έχει επίσης σκηνοθετήσει για το θέατρο σε Ελλάδα και Κύπρο. Στο θεατρικό εργαστήρι της ΕΘΑΛ διδάσκει από το 2010 σε παιδιά και εφήβους.

Η Χλόη Μελίδου σπούδασε χορό στο Laban Center for Movement and Dance, BA(Hons) Dance Performance- Choreography (1996). Το 2005 με 2009 ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽σι έρά)τίνας)σπούδασε στο Παρίσι Πανεπιστήμιο Paris8, πτυχίο Χορογραφικών Σπουδών (2007), Πτυχίο Θεατρικών Σπουδών (2007) Μεταπτυχιακό στις Θεατρικές Σπουδές (2009).

Διδασκαλία: Τεχνικές σύγχρονου χορού, μπαλέτο, αυτοσχεδιασμό και θεατρικό παιγνίδι. σε ιδιωτικές σχολές. Χορός, εισαγωγή στην χορολογία, θεατρικό παιγνίδι, και αυτοσχεδιασμό, σε μαθητές θεάτρου (θεατρικά εργαστήρια Εταιρείας Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ), Ανοιχτό Θέατρο (Αλεξίας Παπαλαζάρου, Λευκωσία), Θεατρική Πορεία Λεμεσού, Ανοιχτό Σχολείο Αγ. Αθανασίου,  Δ’ νηπιαγωγείο Λεμεσού (ζώνη εκπαιδευτικής προτεραιότητας).  Από το 2015 ανήκει στο διδακτικό προσωπικό  του τμήματος Υποκριτικής Τέχνης του Intercollege.

Καλλιτεχνική Δραστηριότητα:

Το 1999 ιδρύει το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε,  και είναι βασικός συντελεστής ως χορογράφος και  χορεύτρια. Η Ομάδα έχει ανεβάσει μέχρι σήμερα 30 έργα,  με συμμετοχές στην Πλατφόρμα Χορού, Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού της Νέας Κίνησης, στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Χορού και  συμμετοχές σε φεστιβάλ στο εξωτερικό.

Στο Παρίσι έχει παρουσιάσει τα χοροθεατρικά έργα: «Labyrinthe Quotidien» 2007 και «Il Était Chaque Fois» 2008 φεστιβάλ Printemps des Poêtes, «Il était Chaque Fois 2» 2009 θέατρο Epée de Bois. Έχει συνεργαστεί με την θεατρική ομάδα  Famille Mundi σαν χορογράφος στο έργο «Όνειρο Θερινής Νύχτας» (2008-2009).

Συνεργάζεται τακτικά σαν χορογράφος με επαγγελματικά και ερασιτεχνικά  θεατρικά σχήματα της Κύπρου ( Θ.Ο.Κ, Ε.Θ.Α.Λ, Ανοιχτό Θέατρο, Θεατρική Πορεία, κ.α).

Έχει σκηνοθετήσει τα παραμύθια « ΠαραΛήθεια- Ο Τρίμματος και τρία λαϊκά παραμύθια» το 2010,  « Ο Σιμιγδαλένιος » παραγωγή Πλουμιστό ψωμί 2011,

«Τα Τζιτρολέμονα» σε συνεργασία με τη Μαρία Καρσερά παραγωγή Σόλο Για Τρεις 2012-13, «Το Βασιλόπουλο της Βενεδιάς» παραγωγή Θεατρική Πορεία Λεμεσού 2014-15.


Πρώτη συνάντηση: Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ


Δίδακτρα

€ 40,00 μηνιαίως

Για δύο αδέλφια:€ 70,00 μηνιαίως

Σε περίπτωση τρίτου παιδιού της ίδιας οικογένειας η φοίτηση είναι δωρεάν.

Τα δίδακτρα προκαταβάλλονται στην αρχή κάθε μήνα.

Πληροφορίες: 25877827

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες