Πόπη Αβραάμ: «Κάναμε την οικογένεια του έργου δική μας»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ Δημοσιεύθηκε 18.1.2020

«Είναι τα πράγματα, τ’ αληθινά του καθενός μας, η οικογένειά μας, οι δικοί μας άνθρωποι. Είναι ένα απίστευτα αληθινό έργο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να το δει και να μην αναγνωρίσει τη δική του οικογένεια», αναφέρει η ηθοποιός Πόπη Αβραάμ μιλώντας στο ραδιόφωνο «Πολίτης 107,6» και στο πολιτιστικό ένθετο «Τι παίζει» για τη νέα παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, «Πράγματα δικά μου, αληθινά» που έκανε χθες πρεμιέρα σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου


Όπως συμπληρώνει η ηθοποιός «μπορεί το έργο αυτό να έρχεται από την Αυστραλία αλλά περιγράφει μία μεσογειακή οικογένεια με την αγάπη της αλλά και τις συγκρούσεις της στην προσπάθεια των γονιών να κατανοήσουν τα παιδιά τους. Έχουμε καταφέρει με τη Μαρία Κυριάκου να κάνουμε ακριβώς αυτή την οικογένεια να μοιάζει τόσο δική μας, με μία προσέγγιση λιτή, άμεση και αληθινή»

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΛΗΘΙΝΑ 5

Η δυσκολία πάντα είναι να μπορείς και μέσα από τις πολύ απλές καθημερινές κουβέντες και μέσα από τις έντονες συγκρούσεις να μην παίζεις, να μην υποδύεσαι, αλλά να είσαι

«Η δυσκολία ωστόσο βρίσκεται στο πιο απλό κι εκεί έγκειται και η μαεστρία του ηθοποιού και του σκηνοθέτη να βγάλει αυτή την αλήθεια προς τα έξω τόσο άμεσα και να αγγίξει τον θεατή» όπως υπογραμμίζει η ηθοποιός. «Η δυσκολία πάντα είναι να μπορείς και μέσα από τις πολύ απλές καθημερινές κουβέντες και μέσα από τις έντονες συγκρούσεις να μην παίζεις, να μην υποδύεσαι, αλλά να είσαι. Να είναι σαν να βλέπεις από την κλειδαρότρυπα αυτούς τους ανθρώπους, να τους αναγνωρίζεις, χωρίς να δημιουργείται αυτή η απόσταση μεταξύ θεατών, σκηνής και ηθοποιών».

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΛΗΘΙΝΑ 6


Αναφερόμενη δε στο θέατρο και τον ρόλο που αυτό έπαιξε στη ζωή της η ίδια δηλώνει ότι «το σπουδαιότερο πράγμα που έχω αποκομίσει μέχρι στιγμής από τη διαδρομή μου αυτή των σαράντα χρόνων στο θέατρο, είναι όλος αυτός ο πλούτος της γνώσης και των εμπειριών που απέκτησα μέσα από την επαφή μου με όλα αυτά τα σπουδαία έργα και τις συνεργασίες μου με τους ανθρώπους. Αυτό είναι το κέρδος μου».





Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία