Καλοκαιρινό Εργαστήρι από τη Θεατρική Πορεία Λεμεσού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 22.6.2020

Ένα καλοκαιρινό θεατρικό εργαστήρι πραγματοποιεί στα τέλη Ιουνίου η Θεατρική Πορεία Λεμεσού, στο οίκημά της.


Τα μαθήματα θα παρουσιάσουν οι Δημήτρης Σπύρου, Γιολάντα Χριστοδούλου και ο Άδωνις Φλωρίδης που θα αναλάβει και την προετοιμασία για την επόμενη παραγωγή της Θεατρικής Πορείας Λεμεσού, η οποία συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια παρουσίας στην πολιτιστική ζωή της Κύπρου και δη της Λεμεσού.

Διαχρονικός και μόνιμος στόχος της Θεατρικής Πορείας είναι η θεατρική ανάπτυξη μέσα από την ερασιτεχνική δημιουργία. Σε αυτό το πλαίσιο και με συνέπεια έδινε το παρόν της κάθε ένα από αυτά τα
30 χρόνια, διατηρώντας Θεατρική Ομάδα, με διακρίσεις σε Κύπρο και Εξωτερικό. Συνεργάστηκε με επαγγελματίες συντελεστές στον χώρο του θεάτρου, από Κύπρο και εξωτερικό (Ελλάδα- Ιταλία). Πραγματοποίησε δεκάδες εκδηλώσεις με στόχο την ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας στον τόπο μας (Σεμινάρια, θεατρικά εργαστήρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις συντελεστών από τον χώρο του θεάτρου). Επιπλέον, έχει εκδώσει 14 Συλλεκτικά Θεατρικά Ημερολόγια από το 2000 μέχρι 2014).

«Οι έκτακτες συνθήκες τις οποίες όλοι ζούμε, τα πολύ δύσκολα οικονομικά δεδομένα, ιδιαίτερα, για τον πολιτισμό, έχουν διαφοροποιήσει τις φιλοδοξίες μας, δεν θα σταθούν όμως εμπόδιο στην προβολή του έργου και στη διάθεση μας για ακόμα πιο πλούσια δραστηριότητα και συμβολή στα πολιτιστικά και θεατρικά δρώμενα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Θεατρική Πορεία Λεμεσού ανακοινώνει την πραγματοποίηση Καλοκαιρινού Θεατρικού Εργαστηρίου το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου στο οίκημά της, στα ακίνητα του πρώην Συνεργατικού Ταμιευτηρίου στην οδό Γλάδστωνος.

Σάββατο 27/6/2020
16.30 Προσέλευση
16.45 – 1700 Καλωσόρισμα και παρουσίαση του εργαστηρίου
17.00 – 18.30 Συνδέοντας την Φωνή με το Σώμα - Δημήτρης Σπύρου
18.45 – 20.00 Εισαγωγή στον Θεατρικό Αυτοσχεδιασμό - Γιολάντα Χριστοδούλου

Κυριακή 28/6/2020
10.00 – 11.30 Προπαρασκευή για την επόμενη παραγωγή της Θεατρικής Πορείας - Άδωνης Φλώριδης
Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

+ Ο αριθμός συμμετέχοντων είναι περιορισμένος λόγω των υφιστάμενων περιορισμών στη συγκέντρωση ατόμων σε κλειστούς χώρους. Στον χώρο τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 99904909. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες