Παιδική παράσταση «Αναζητώντας τον χαμένο γύπα»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.7.2020





Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στη μουσικοαφηγηματική παράσταση «Αναζητώντας τον χαμένο γύπα» με τη Μαρίνα Κατσαρή και τον Βαγγέλη Γέττο. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Ιουλίου, στις 7.00μμ στην εσωτερική αυλή του Αρχοντικού του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου στην παλιά Λευκωσία.








Η αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή και ο μουσικός Βαγγέλης Γέττος ζωντανεύουν μέσα από την αφήγηση και το τραγούδι μία περιπετειώδη ιστορία, ένα... ιπτάμενο μεσογειακό παραμύθι για τους Γύπες. Στους γκρεμούς της Επισκοπής, στην Κύπρο, η ημέρα της μεγάλης τελετής για την ενηλικίωση ενός νεαρού Γύπα ξημερώνει. Όμως ο αρχηγός της αποικίας των Γυπών που είναι υπεύθυνος για την ιεροτελεστία, εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Τρεις θαρραλέοι Γύπες αναλαμβάνουν την επικίνδυνη αποστολή να αναζητήσουν τον αρχηγό τους συλλέγοντας πληροφορίες από τους συγγενείς τους στην Κρήτη, τη Σικελία και την Ανδαλουσία. Θα καταφέρουν να εκπληρώσουν το στόχο τους;

Η παράσταση είναι βασισμένη στο παραμύθι «Αναζητώντας τον χαμένο γύπα» του Βαγγέλη Γέττου. Το παραμύθι εκδόθηκε από τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης για τον εξαιρετικά απειλούμενο πληθυσμό του Γύπα στην Κύπρο. Από εκατοντάδες Γύπες πριν μερικές δεκαετίες σε μόλις 20 Γύπες σήμερα, η ανάγκη για ενημέρωση για τα πιο εμβληματικά πουλιά της Κύπρου, τις απειλές που αντιμετωπίζουν και την ανάγκη προστασίας τους είναι επιτακτική. Το παραμύθι θα διατίθεται δωρεάν στα παιδιά μετά το τέλος της παράστασης.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για οικογένειες και συνοδευόμενα παιδιά από 5 ετών και άνω. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 22455072 μέχρι τις 27 Ιουλίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα τηρηθούν όλες οι οδηγίες για την πραγματοποίηση υπαίθριων εκδηλώσεων που έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας, με σκοπό την προφύλαξη του κοινού και την αποφυγή εξάπλωσης του COVID-19.

Συστάσεις προς θεατές

Το κοινό παρακαλείται να προσέρχεται στον χώρο το αργότερο 30 λεπτά πριν από την έναρξη της παράστασης προς αποφυγή συνωστισμού. Συστήνεται στους θεατές να έχουν μαζί τους μάσκα και νερό.

Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου
Τ.Θ. 12026, Λευκωσία, 2340, Κύπρος
T: +357 22 455072 | F: +357 22 455073 www.birdlifecyprus.org






Λευκωσία, 9 Ιουλίου 2020








Διοργανωτής: Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου
Ημέρα και ώρα: 30 Ιουλίου 2020, 7.00μμ
Χώρος: Αρχοντικό Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου (Πατριάρχου Γρηγορίου 20, Λευκωσία) Διάρκεια: 60'
Γλώσσα: Ελληνικά
Πληροφορίες και κρατήσεις: 22455072
Είσοδος ελεύθερη

Η παράσταση χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα MAVA.



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες