"September " της Γεωργίας Κούρτη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 13.7.2020

Μερικοί άνθρωποι φοβούνται την απώλεια. Άλλοι φοβούνται τα ύψη. Άλλοι τα αεροπλάνα και άλλοι τις βελόνες. Άλλοι φοβούνται τις πολύ όμορφες γυναίκες.



Αν ψάξεις στο A to Z list of phobias θα δεις πως υπάρχουν εκατοντάδες φοβίες. Κάποιοι φοβούνται τον έρωτα. Μόλις φτάνουν κοντά του το καταλαβαίνουν και τρέχουν πανικοβλημένοι να σωθούν. Χωρίζουν και εξαφανίζονται. Στην πραγματικότητα όμως τρέχουν να κρυφτούν από τους εαυτούς τους. Και μετά πανηγυρίζουν που σώθηκαν άλλη μια μέρα. Και μετά μένουν μόνοι τους στο σπίτι τους να γεμίζουν το κεφάλι τους αλκοόλ και να κοιμούνται με το μπουκάλι αγκαλιά. Κάνουν σχέσεις εφήμερες, που τους πάνε στο πουθενά. Πορεύονται μόνοι σε αυτή την ζωή. Αγοράζουν στεγνό σεξ και το παρομοιάζουν με γρήγορο φαγητό. Δεν υπάρχει ο έρωτας στη ζωή τους γιατί υπάρχει ο φόβος.

Ο καθηγητής είναι ένας από αυτούς, είναι όμως και άλλοι.

Ζουν ανάμεσα μας.

Εκείνη όμως η κοπέλα που την λένε Βάλια, που μπαίνει στη ζωή αυτού του άντρα δεν ξέρει από κανόνες. Τολμά να του ταράξει τα νερά. Δίνει μια κλωτσιά στον ονειροφαντασμένο μίζερο κόσμο του, τον γκρεμίζει και του λέει να κοιτάξει ψηλά στον ουρανό. Αυτή η κοπέλα είναι το φως. Είναι το τώρα!

Με τους Ανδρέα Κούτσουμπα και Αρίστη Σπύρου.

Σκηνοθεσία: Στέλιος θεοχάρους.


Σκηνικά-κοστούμια: Ρένα Ιωάννου.

24 -25-26 Ιουλίου στην αυλή του flea theatre - Λευκωσία.

1 Αυγούστου στο Παραλιακό θέατρο "Ονήσιλος" στον Άγιο Τύχωνα, Λεωφόρος Αμαθούντας - Λεμεσός.

7 Αυγούστου στο Val's place - Γιαλιά (ακολουθεί live από την ομάδα του Val's place).

Στις 20:15 ακριβώς.

Είσοδος 10 ευρώ.

Διάρκεια 50'.

ΜΟΝΟ με κράτηση στο 97719545.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία