Θεατρική Παράσταση "RAM" της Μαρίας Βαρνακκίδου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.10.2020

Μια γυναίκα, απογοητευμένη από την πραγματικότητα γύρω της, καταφεύγει σε αναμνήσεις. Νομίζει ότι αν χαθούν θα αφανιστεί και η ίδια, γι’ αυτό και τις καταγράφει με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Κατά την ανάκληση των εμπειριών της έρχεται αντιμέτωπη με δυσάρεστες αναμνήσεις, τις οποίες αρχικά απωθεί.


Μέσα από μια διαδικασία καταγραφής αναμνήσεων, βλέπουμε κάποιες λειτουργίες της μνήμης. Κάποιες φορές μας αρέσει αυτό που θυμόμαστε και κάποιες όχι. Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε να επιλέξουμε τις αναμνήσεις μας; Πόσο μας επηρεάζει η διαδικασία καταγραφής των εμπειριών μας, στο να τις βιώνουμε αυθεντικά; Πώς θα ήταν ο κόσμος αν η τεχνολογία «αποφόρτωνε» συναισθηματικά τις μνήμες μας;

Το RAM παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν work-in-progress στο πρόγραμμα theYard.Residency.18 στο κέντρο παραστατικών τεχνών Μίτος.

Ιδέα/Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου
Δραματουργία: Κύρος Παπαβασιλείου
Ηθοποιός: Νάγια Αναστασιάδου
Κείμενα: Νάγια Αναστασιάδου, Μαρία Βαρνακκίδου, Κύρος Παπαβασιλείου
Σκηνικά/Κουστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Επιμέλεια Φωτισμού: Σεσίλια Τσελεπίδη

RAM
Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε να επιλέξουμε τις αναμνήσεις μας;

Δευτέρα 2 και Τρίτη 3 Νοεμβρίου (διπλές παραστάσεις)
1η παράσταση: 19:00
2η παράσταση: 21:30



Θέατρο Δέντρο / Ενότητος 44, 1041, Παλλουριώτισσα.

Είσοδος: 10 ευρώ
Πληροφορίες και Κρατήσεις: 97-813981

Facebook event: https://fb.me/e/1LSRjNhLL

Η παράσταση γίνεται με την στήριξη του προγράμματος «Πρωτοβουλίες Νέων» του ΟΝΕΚ.

Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται σε σχέση με την πανδημία, σας ενημερώνουμε ότι στο θέατρο τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον Covid-19. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των διαθέσιμων θέσεων, το κοινό παρακαλείται να κάνει εγκαίρως την κράτηση του και όπως βρίσκεται στο θέατρο τουλάχιστον 45 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία