«Οι Καρέκλες» του Ιονέσκο στο Nicosia Pop Up 2020

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.12.2020

Μετά από την προβολή του στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, το έργο «Οι Καρέκλες» του Ε. Ιονέσκο από την enacttheatre θα παρουσιαστεί αυτό το Δεκέμβριο στη Λευκωσία στα πλαίσια του Nicosia Pop Up 2020. Στις 13 και 20 Δεκεμβρίου στο θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ στις 18:00. Είσοδος δωρεάν.


Το έργο προοριζόταν για την σκηνή αλλά όπως πολλά άλλα έργα, αναβλήθηκε εξ αιτίας της πανδημίας. Παρ’όλα αυτά, η πρωτόγνωρη αυτή συνθήκη ήταν ένα κάλεσμα για να εξερευνήσουμε ένα νέο μέσο παρουσίασης ενός θεατρικού έργου. Πρόκειται για μια κινηματογραφημένη απόδοση του θεατρικού έργου «Οι Καρέκλες» του Ε. Ιονέσκο σε συνεργασία με τον Κύρο Παπαβασιλείου.

Μετά από 68 χρόνια, από όταν γράφτηκε το έργο, σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ αφού το φαινόμενο της κοινωνικής αποστασιοποίησης ταυτίζει το βίωμα μας, με τους δύο ήρωες του έργου. Το έργο διαδραματίζεται σε ένα ερημικό νησί μέσα στο διαμέρισμα ενός ακατοίκητου πύργου όπου οι δύο ήρωες βρίσκονται έγκλειστοι και κοινωνικά απομονωμένοι εδώ και χρόνια. Ο χρόνος κυλάει βασανιστικά μέσα από την επανάληψη ενός τρελού παιχνιδιού με αόρατους καλεσμένους και μια σκηνή γεμάτη ασφυκτικά με καρέκλες που παραμένουν άδειες. Το έργο διηγείται το παράλογο της ύπαρξης, την ανάγκη για πραγματική επικοινωνία και την αγωνία του ανθρώπου να μεταδώσει το μήνυμα του. Τα πάντα όμως επιστρέφουν στο τίποτα, στη φάρσα της ζωής, στο ότι κάποτε δεν θα θυμόμαστε τίποτα απ’ όλα αυτά.

Το έργο πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Πληροφορίες:

Χώρος: Θέατρο Πόλης – ΟΠΑΠ, στην Λευκωσία.
Ημερομηνίες: 13 και 20 Δεκεμβρίου.
Ώρα έναρξης: 18:00
Είσοδος: δωρεάν
Διάρκεια έργου: 60 λεπτά
Κρατήσεις / Πληροφορίες: 96-008919

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: enacttheatre σε συνεργασία με À Vendre
Ηθοποιοί: Μαρίνα Μακρή & Έλενα Καλλινίκου.
Κινηματογράφηση : À Vendre, Κύρος Παπαβασιλείου, Γιάννης Ζούρης.
Μοντάζ: Κύρος Παπαβασιλείου
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιέ

Θερμές Ευχαριστίες:

Bridges Residency, Θέατρο Πόλις, Λία Χαράκη.
Θέατρο Δέντρο
Κίμων Φιορέτος
Στέλιος Καλλινίκου, Θκιό Ππαλίες.
Στέφανη Μακρή, Contrology Studio.
Αλέξης Θεμιστοκλέους
Μαριά Χατζηλοίζου
Μαριάννα Μιχαήλ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία