Με την κωμωδία "Καμίλ" γιορτάζει τα εικοσάχρονά του το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 30.8.2022

Την κωμωδία "Καμίλ", βασισμένη στο έργο "Ring" της Léonore Confino, παρουσιάζει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του.

Το ΑΠΚΥ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι θα γιορτάσει τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του με ένα ποικίλο πρόγραμμα πολιτισμικών εκδηλώσεων, το οποίο «σηκώνει αυλαία» με την κωμωδία "Καμίλ", μια θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο Ring της Léonore Confino, που ήταν υποψήφιο για βραβείο Μολιέρου ως το καλύτερο έργο του 2014.

Επισημαίνεται ότι το έργο "Καμίλ", σε ελεύθερη ελληνική απόδοση από τον καταξιωμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη Νεοκλή Νεοκλέους, είναι ένα υπέροχο θεατρικό κείμενο με μαγική δύναμη, η οποία μιλάει άμεσα στην καρδιά τόσο των καλλιτεχνών κατά τη δημιουργία του, όσο και των θεατών.

"Η παράσταση, δομημένη σε δεκαοκτώ σκηνές, παρουσιάζει τις διαφορετικές πτυχές στη σχέση ενός ζευγαριού, που υποδύονται οι ηθοποιοί Παναγιώτης Κυριάκου και Νίκη Δραγούμη, με τις σχέσεις εξάρτησης, πάθους, ζήλιας, αγάπης και μίσους να αποκτούν μια νέα διάσταση, απομακρυσμένης από κλισέ που κυριαρχούν στις ερωτικές σκηνές", προστίθεται. Το έργο εξερευνά τις παγκόσμιες συγκρούσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών και αντί για παραδοσιακές σκηνές συγκρούσεων στο σπίτι, τις εξελίσσει σε γύρους πυγμαχίας μεταξύ των ηθοποιών που ερμηνεύουν διαφορετικούς χαρακτήρες: τους εραστές, τους ξένους, τους φίλους, τους γονείς, τους παντρεμένους ή διαζευγμένους, τους χήρους. Όλοι επιδίδονται σε έναν αγώνα με τα ένστικτά τους, τα ιδανικά τους, τις παιδαριώδεις παρορμήσεις τους.

Το έργο "Καμίλ" ανεβαίνει για τρεις παραστάσεις στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8:30 μ.μ., στο Σατιρικό Θέατρο «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης» (2η Σκηνή). Η είσοδος είναι €6. Για πληροφορίες το κοινό μπορεί να απευθυνθεί στο 22411733 ή στο events@ouc.ac.cy.

(ΚΥΠΕ/ΠΧ/ΑΓΚ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Για όλα φταίει η Κογκολέζα

Για όλα φταίει η Κογκολέζα

Για όλα φταίει η Κογκολέζα

Θέατρο ΡΟΗ | Συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Mostra στην Πορτογαλία

Θέατρο ΡΟΗ | Συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Mostra στην Πορτογαλία

Θέατρο ΡΟΗ | Συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Mostra στην Πορτογαλία