Πρεμιέρα με το έργο «Ο εραστής» ο Δεκέμβριος στο θέατρο ένα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 29.11.2022
Από την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη για όλο τον Δεκέμβριο το θέατρο ένα παρουσιάζει την κωμωδία "Ο εραστής", βασισμένο στο έργο του Πίντερ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Σωτήρη Μεστάνα.

Το έργο είναι ένα έξυπνο παιχνίδι έρωτα ενός ζευγαριού του σύγχρονου γάμου. Η Σάρα και ο Ρίτσαρντ είναι ένα αξιοπρεπές, συμβατικό ζευγάρι. Ωστόσο, πίσω από κλειστές πόρτες, το ζευγάρι απολαμβάνει μια εκπληκτική και ενδιαφέρουσα συμφωνία: κάθε μέρα, ενώ ο Ρίτσαρντ είναι στη δουλειά, ο εραστής της Σάρα έρχεται στο σπίτι. Ο Ρίτσαρντ, εν τω μεταξύ, συχνάζει σε μια πόρνη στην πόλη. Ωστόσο, οι δυο τους μιλούν ανοιχτά ο ένας στον άλλο για τις εξωσυζυγικές τους σχέσεις χωρίς ζήλια, κρίση ή θυμό. Καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για τις σχέσεις της Σάρα και του Ρίτσαρντ, βλέπουμε πώς ένα σύγχρονο παντρεμένο ζευγάρι έχει βρει έναν αντισυμβατικό τρόπο για να αντιμετωπίσει τον εξωσυζυγικό πειρασμό.

Οι τακτικές παραστάσεις θα είναι κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 20:30 για όλο τον Δεκέμβριο.

Συντελεστές:

Μετάφραση/Διασκευή/ Σκηνοθεσία: Σωτήρης Μεστάνας

Σκηνικά/ Κοστούμια: Μαρία Χατζηκλεάνθους

Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Μουσική Επιμέλεια: Σωτήρης Μεστάνας

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής

Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννος Χριστοφόρου

Παίζουν: Ευαγγελία Νικολάου, Σωτήρης Μεστάνας

Πρεμιέρα: Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022 στις 20:30

Τακτικές Παραστάσεις: κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 20:30

Εισιτήρια: €15 κανονικό και μειωμένο €10.

Kρατήσεις/ Πληροφορίες: 22348203

4389547927080714 33387

Συνεχίζονται οι παραστάσεις μέχρι 18 Δεκεμβρίου το «αντίο Berlin»

Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις του έργου «αντίο Berlin» κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και κάθε Κυριακή στις 19:00, μέχρι 18 Δεκεμβρίου.

Μουσική παράσταση βασισμένη στο βιωματικό μυθιστόρημα του Ισεργουντ «Αντίο Βερολίνο». Ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ Κρίστοφερ Ίσεργουντ φτάνει στο Βερολίνο το 1931 για να βελτιώσει τα γερμανικά του. Χωρίς πολλά χρήματα, σχεδιάζει να βγάλει τα προς το ζην, διδάσκοντας αγγλικά, ενώ μένει σε μια φτηνή πανσιόν με ενοικιαζόμενα δωμάτια της Φρόυλαϊν Σνάιντερ, όπου γίνεται φίλος με μια από τους ενοίκους, την Aγγλίδα Σάλι Μπόουλς. Η Σάλι είναι εξωτερικά ένα μονίμως χαρούμενο άτομο που εργάζεται ως τραγουδίστρια σε ένα παρακμιακό καμπαρέ. Η Σάλι τραβάει τον Κρίστοφερ στον κόσμο της και παρά τη σύγχυση του Κρίστοφερ σχετικά με τη σεξουαλικότητά του, το ζευγάρι γίνονται εραστές, Η είσοδος όμως στην ζωή τους από τον πλούσιο και παρακμιακό βαρόνο Μαξιμίλιαν, περιπλέκει τα πράγματα και για τους δύο. Αυτό το ερωτικό τρίγωνο συνυπάρχει ταυτόχρονα με την άνοδο του ναζιστικού κόμματος και την κατάρρευση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Ανάμεσα στους άλλους φίλους τους είναι οι μαθητές του, ο φτωχός Γερμανός Φρίτζ, που θέλει να γίνει ζιγκολό για να ζήσει μια άνετη ζωή, και η όμορφη Νατάλια, μια Εβραία κληρονόμος. Ο Φριτς αρχικά βλέπει τη Ναταλία ως το χρηματικό του εισιτήριο, αλλά τελικά την ερωτεύεται. Ωστόσο, η Ναταλία είναι καχύποπτη για τα κίνητρά του και δεν μπορεί να ξεπεράσει τις θρησκευτικές διαφορές τους μέχρι που ανακαλύπτει ότι και ο Φριτς είναι Εβραίος. Γύρω από όλα είναι η εξέγερση των Ναζί όπου η ζωή παίρνει μια ξαφνική τροπή, με την άνοδο του ναζισμού.

Συντελεστές:

Ελεύθερη Διασκευή/ Σκηνοθεσία/ Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Σκηνικά/ Κοστούμια: Μαρία Χατζηκλεάνθους

Μουσική επιμέλεια/διασκευές/ενορχήστρωση: Μιχάλης Μέσσιος

Μουσική Φωνητική διδασκαλία: Xριστίνα Αργύρη

Χορογραφίες: Γιώργος Δημόπουλος

Βοηθός χορογράφου: Ιωάννα Καμένου

Φωτογράφιση: Δημήτρης Βαττής

Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού: Martin Meason

Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Πική

Παίζουν: Μάρα Κωνσταντίνου, Θανάσης Ιωάννου, Σωτήρης Μεστάνας, Γιώργος Τζωρτζής, Ειρήνη Σαλάτα, Αγγελίνα Μήτκα, Ευαγγελία Νικολάου, Ιάκωβος Ιακώβου, Ιωάννα Καμένου.

Μουσικοί: Ιάκωβος Πάρπας – Πνευστά, Χρίστος Γερολατσίτης – Πιάνο, Ιωάννης Βαφέας – Κρουστά, Μιχάλης Μέσσιος – Ακουστικό Μπάσο.

Τακτικές Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 19:00

Εισιτήρια: €20 κανονικό με ένα ποτό και μειωμένο €15 με ένα ποτό

Κρατήσεις/ Πληροφορίες: 22 348203

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Για όλα φταίει η Κογκολέζα

Για όλα φταίει η Κογκολέζα

Για όλα φταίει η Κογκολέζα

Θέατρο ΡΟΗ | Συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Mostra στην Πορτογαλία

Θέατρο ΡΟΗ | Συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Mostra στην Πορτογαλία

Θέατρο ΡΟΗ | Συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Mostra στην Πορτογαλία