21.11.2010
Ο Στέφανος Ριρής βρίσκεται κάπου μεταξύ Καραϊβικής και Ακάμα, διδακτορικού και φλαμένκο
Τι κάνεις;
Εδώ και περίπου δέκα χρόνια, μαγειρεύω, πίνω κρασί και παίζω κιθάρα φλαμένκο, με υπόβαθρο προηγουμένων δέκα χρόνων κλασικού βιολιού. Τώρα είμαι σε αναμονή για να αρχίσω το διδακτορικό μου σε θέματα Νανοτεχνολογίας - Semiconductors στο UCL, και γι' αυτό είχα την ευκαιρία να κάνω δύο μουσικές εμφανίσεις κιθάρας φλαμένκο (Bulerias, Fandango y Rumba) με συνοδεία κρουστών από τον μουσικό Ευριπίδη Δίκαιο.
Πού είσαι;
Όπου υπάρχει κατάσταση. Γενικά μπορείς να με βρεις οπουδήποτε. Στα μέρη καταγωγής μου: Τρεις Ελιές και Καραϊβική αλλά και πολύ συχνά στην Πόλη της Χρυσοχούς, στον Ακάμα και στην Ανδαλουσία (Jerez de la Forntera, Sevilla y Granada).
Τι θα κάνεις;
Θα συνεχίσω την έρευνά μου σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συγκεκριμένα στην εκμετάλλευση του φωτός και στην πιο αποτελεσματική λειτουργία των φωτοβολταϊκών κυττάρων, συνεχίζοντας παράλληλα να πειραματίζομαι με ξένες και παραδοσιακές μουσικές αλλά πάντοτε με ηχόχρωμα και ρυθμό φλαμένκο.
