Μελένια

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.10.2016

Η Μελένια εικονογραφεί και παίζει με τις πιθανότητες


Τι σχεδιάζεις;


Σχεδιάζω comics και εικόνες κυρίως απ’ τη φαντασία μου. Συνήθως πραγματεύονται σενάρια φαντασίας, γάτες, πλοκάμια, dark creatures of the night και, well, κοπέλες. Επίσης συχνά κάνω fan art από διάφορα games, comics και ταινίες που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Συνήθως δουλεύω με πενάκια και σινική μελάνι ή ξυλομπογιές, νερομπογιές και πολύχρωμα μελάνια. Συμμετείχα στο φετινό Cyprus Comic Con πριν από λίγες βδομάδες και χάρηκα ιδιαίτερα γιατί είναι ένα event στο οποίο ήθελα να συμμετάσχω καιρό. Ανυπομονώ να συμμετέχω και στα επόμενα. Επίσης, σε συνεργασία με το Write CY, συμμετείχα σαν letterer στη δημιουργία ενός από τα comic που δημιουργήθηκαν ως μέρος ενός project για το οποίο συνεργάστηκαν νεαροί συγγραφείς και καλλιτέχνες και έφτιαξαν μια σειρά αυτοτελών comic.


Τι σου προκαλεί την περιέργεια;


Οι πιθανότητες. Όλα τα διαφορετικά σενάρια που μπορούν να προκύψουν από μια απλή σκέψη βάζοντας διαφορετικά δεδομένα και στόχους. Μ' αρέσει να φτιάχνω χαρακτήρες και να δημιουργώ την προσωπικότητά τους ανάλογα με τις καταστάσεις ή, αντίστοιχα, να δίνω χαρακτηριστικά σ' έναν χαρακτήρα και μετά να εξηγώ μέσα στο κόμικ/σχέδιο γιατί είναι έτσι ή ποιες αποφάσεις έφτασαν την ιστορία εκεί. Endless possibilities.


Τι θα κάνεις;


Αυτό τον καιρό προετοιμάζω portfolio με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του Art Hub Visual Art Laboratories για να ξεκινήσω σπουδές εικονογράφησης και δουλεύω κάποια προσωπικά projects. Γενικά προσπαθώ να συμμετέχω σε όσα projects μου επιτρέπει ο χρόνος.


+ Δείτε τη δουλειά της Μελένιας στη σελίδα της στο fb/MeleniaTsipirika και ακολουθήστε την στο instagram:

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;