Deadwater fell: Κακό χωριό τα λίγα σπίτια

Μιχάλης Σταύρου Δημοσιεύθηκε 24.2.2020

Κουρασμένος από τη δουλειά σκέφτεσαι την κίνηση στους δρόμους που έχεις αφού τελειώσεις. Τη βαβούρα της πόλης, τη φασαρία των αυτοκινήτων, τον όχλο που σε ενοχλεί μόνο και μόνο επειδή ζείτε στην ίδια πόλη. Σε μια πόλη που δεν τους χωράει όλους, αλλά τους χωράει εξ ανάγκης. Γιατί όλοι έχουν μια δουλειά στην πόλη, μια καλή ζωή. Και σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού σου σκέφτεσαι πάντα πως θα ήταν ωραία να έχεις ένα σπίτι στην εξοχή. Έστω σε ένα χωριουδάκι μακριά από τη φασαρία και τη βαβούρα. Μακριά από το άγχος που φέρνει η τροχαία και το "τρώω άπειρες ώρες για να φτάσω στη δουλειά μου". Και κυρίως, μακριά από εκείνο το άχαρο διαμέρισμα στο οποίο θα μεγαλώσουν τα παιδιά σου. Που δεν θα έχουν τις δικές σου ευκολίες να μεγαλώσουν στις αλάνες, να τρέξουν, να κτυπήσουν, να παίξουν.


Όλο αυτό το ιδανικό σκηνικό έρχεται να... καταστρέψει η σειρά "Deadwater fell", αφού εκείνο το ειδυλλιακό τοπίο για διαμονή που όλοι ονειρευόμαστε έχει ρωγμές. Οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες και προβλήματα που θα βγουν στην επιφάνεια, ενώ ο γείτονας δεν είναι, όπως σε όλες αυτού του είδους τις σειρές, ποτέ αυτός που γνωρίζεις. Ή τουλάχιστον αυτός που δεν ήθελες να μάθεις ποτέ. Η υπόθεση της βρετανικής παραγωγής του Channel 4 τεσσάρων επεισοδίων, διαδραματίζεται σε ένα απομονωμένο χωριό της Σκωτίας, όπου ένας εμπρησμός σκοτώνει τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του γιατρού της περιοχής, ο οποίος είναι ο μόνος που καταφέρνει να γλυτώσει. Οι ντετέκτιβ που θα αναλάβουν την υπόθεση θα διαπιστώσουν πως η οικογένεια δεν ζούσε, τελικά, την ήσυχη και χαρούμενη οικογενειακή ζωή που όλοι νόμιζαν. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στο σκοτεινό αυτό χωριό. Και είναι και εκείνος ο μουντός καιρός που το κάνει ακόμη πιο σκοτεινό. Εκτός από τα μυστικά που κρύβουν οι ήρωες, τα οποία έρχονται στο φως από μία πυρκαγιά, όσο οξύμωρο και αν αυτό ακούγεται.

Τίποτα πρωτότυπο θα μου πείτε, τίποτα που δεν έχετε ξαναδεί. Κι όμως είναι από αυτές τις μίνι σειρές που φτιάχνουν οι Άγγλοι. Και ξέρουν να τις φτιάχνουν καλά. Εντάξει, είναι σαφές πως αναζητείται αγωνιωδώς το νέο "Broadchurch" και ο David Tennant είναι εκεί για να μας το θυμίζει. Εξαιρετική δουλειά στη σκιαγράφηση των χαρακτήρων αλλά και την απεικόνιση του τρομερού αντίκτυπου μιας τραγωδίας όχι μόνο στα μέλη της οικογένειας του θύματος αλλά στη μικρή, κλειστή κοινωνία. Για άλλη μία φορά στήνεται ένα εξαιρετικό μουντό σκηνικό με στόχο να σε παρασύρει στο βρετανικό μυστήριο που έχει μέσα, από διαλυμένες οικογένειες και μανιακούς δολοφόνους, μέχρι ψυχικά ασθενείς χαρακτήρες και μπάτσους έτοιμους για όλα. Εν τέλει, τέσσερα εθιστικά 45λεπτα που θα σε παρασύρουν στο μυστήριο και εν τέλει σε ένα φινάλε όχι για όλους τόσο λυτρωτικό.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;