Το βίντεό μου στο TikTok

Βάλια Καϊμάκη Δημοσιεύθηκε 13.12.2021

Σε δύο εβδομάδες από σήμερα, τα Χριστούγεννα θα έχουν ήδη περάσει και θα οδεύουμε ολοταχώς για την Πρωτοχρονιά. Είναι ώρα λοιπόν να μιλήσουμε για δώρα. Λογικά εδώ είναι ακριβώς το σημείο που θα ξεκινούσα να σας μιλάω για τις διαδικτυακές αγορές και για το τι πρέπει να προσέχουμε. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το έχω βαρεθεί το θέμα. Όσοι πήρατε γραμμή τόσα χρόνια πήρατε. Άμα επιμένετε να χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα και όχι μία προπληρωμένη για τις αγορές σας, παίρνετε τα ρίσκα σας. Είναι πολύ πιθανό δε να μη σας την υποκλέψει ποτέ κανένας και έτσι εκ του αποτελέσματος να διαλαλείτε δεξιά και αριστερά ότι είχατε δίκιο από την αρχή. Καλό για σας. Είναι επίσης πολύ πιθανό να αγοράσετε από οποιοδήποτε απίθανο κατάστημα βρείτε στο διαδίκτυο αντικείμενα για μερικά ευρώ, τα οποία τελικά να δουλεύουν μία χαρά. Και πάλι δίκιο θα έχετε. Άρα, ποια είμαι εγώ που θα σας πω τι να κάνετε;


Μπορούμε όμως να κουβεντιάσουμε κάτι διαφορετικό φέτος, τις λίστες δώρων. Αυτές τις ημέρες όποιο βίντεο στο YouTube ή στο TikTok και αν ανοίξετε, όποια ανάρτηση στο Instagram κι αν δείτε, μία πρόταση για δώρο θα την έχει. Για την ακρίβεια είναι πολύ της μόδας είναι οι λίστες δώρων. Στο TikTok μάλιστα είναι και ιδιαίτερα ευφάνταστες. Έχει λίστες για φθηνά δώρα, άλλες για ακριβά, άλλες για τη θεία σου και άλλες για τον μικρό σου αδελφό. Αυτά χάζευα και αναρωτιόμουν μήπως θα έπρεπε και εγώ φέτος να κάνω μία λίστα δώρων. Κατά προτίμηση στο TikTok (και επίσης κατά προτίμηση με δώρα που θα ήθελα να μου κάνουν).

Δεύτερο γεγονός, στην πραγματική και όχι την online ζωή αυτή τη φορά, χρειάστηκα πρόσφατα κάτι το οποίο δυστυχώς το βρίσκω μόνο σε ένα από εκείνα τα τεράστια καταστήματα που πουλάνε κυρίως παιχνίδια, είδη σπιτιού και εποχιακά είδη. Το δυστυχώς πάει γιατί τέτοια εποχή είναι πιο γεμάτα από γεμάτα. Μια άσχετη ώρα πήγα, μια Τετάρτη στις 11:00 το πρωί, και πάλι ήταν γεμάτο. Και έβλεπα τον κόσμο να πέφτει πάνω στα χριστουγεννιάτικα είδη σαν ακρίδες, κυρίες να δοκιμάζουν πλαστικές ανθοσυνθέσεις μέσα σε γυάλινα βάζα, γιορτινά τραπεζομάντιλα και πιάτα να γεμίζουν καλάθια, και δεν λέω τίποτα για τα δέντρα και τα στολίδια και τα κεριά. Δεν χρειάζεται να σας περιγράψω περισσότερο, νομίζω τα έχουμε ζήσει όλοι.

Και με έπιασε μία λύσσα να τα παρατήσω όλα και να γίνω γκουρού του μινιμαλισμού ή έστω να μην ξαναβάλω σπίτι μου τίποτα που να μην είναι είτε προϊόν ηθικού εμπορίου είτε φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα (ή ανακυκλωμένα) υλικά. Και μετά σκέφτηκα ότι αυτό μπορώ να το κάνω έτσι κι αλλιώς, χάρηκα που δεν θ’ αλλάξω δουλειά και άρχισα να αναλογίζομαι πώς θα ήταν το δικό μου βίντεο στο TikTok με τις προτάσεις μου για δώρα.

Δεν θα έβαζα λοιπόν τίποτα υλικό (ούτε καν ανακυκλώσιμο) αλλά μόνο εμπειρίες. Ένα εισιτήριο για το θέατρο, ένα μασάζ, ακόμα κι ένα τραπέζι σ’ ένα ιδιαίτερο εστιατόριο. Δεν είναι γιατί τα έχουμε πια όλα στα σπίτια μας, είναι γιατί όλες οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν πια ότι οι εμπειρίες είναι αυτές που μας κάνουν ευτυχισμένους και όχι τα πράγματα. Μην χαρίσετε ένα σετ ζωγραφικής για αρχάριους, κάντε δώρο το πρώτο μάθημα. Μην χαρίσετε ένα ακόμα ακριβό ρούχο, κάντε δώρο ένα ατελιέ κοπτικής-ραπτικής. Από τα λιγότερα από 10 ευρώ που έχει ένα εισιτήριο για μια ταινία μέχρι τα 1.000 που κάνει ένα τριήμερο σπα σε 5άστερο ξενοδοχείο υπάρχουν ιδέες για όλα τα γούστα και τα βαλάντια.

Σκεφτείτε τον πλανήτη, σκεφτείτε τον εαυτό σας και τους φίλους σας. Σκεφτείτε τα δάση και την ψυχική σας υγεία. Το παιχνίδι χόντρυνε και πριν από την «ειρήνη στον κόσμο» πρέπει να έχουμε και κόσμο να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Έτσι θα έκλεινε το βίντεό μου στο TikTok, μ’ έναν πλανήτη πράσινο και χαρούμενο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τα ξένα ονόματα και πώς γράφονται στην Ελληνική

Τα ξένα ονόματα και πώς γράφονται στην Ελληνική

Τα ξένα ονόματα και πώς γράφονται στην Ελληνική

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

Έριδες γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Έριδες γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Έριδες γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η ελληνική διάλεκτος της Καππαδοκίας Μικράς Ασίας

Η ελληνική διάλεκτος της Καππαδοκίας Μικράς Ασίας

Η ελληνική διάλεκτος της Καππαδοκίας Μικράς Ασίας