Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης του Τιμίου Προδρόμου στο Αργάκι

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.6.2024
Παραδόθηκε σήμερα από την Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού στα Καρπάσια στην κατεχόμενη επαρχία Κερύνειας, Πέμπτη 6 Απριλίου 2017.Η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού είναι ένας από τους τρεις χώρους θρησκευτικής κληρονομιάς των Μαρωνιτών που επέλεξε η Τεχνική Επιτροπή για συντήρηση μέσω του προγράμματος της ΕΕ και του UNDP που αφορά συντήρηση μνημείων μεγάλης σημασίας στις κοινότητες στην Κύπρο., Λευκωσία 4 Απριλίου 2017. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κοινότητα και την ευθύνη υλοποίησης θα έχει η UNDP.

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης της εκκλησίας του Τιμίου Προδρόμου στο Αργάκι, σύμφωνα με τον Συμπρόεδρο της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Σώτο Κτωρή.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Κτωρής ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αξιολόγησης των προσφορών «και ξεκινούν πολύ σύντομα οι εργασίες συντήρησης της εκκλησίας του Τιμίου Προδρόμου στο Αργάκι».

Όπως σημειώνει, το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κοινότητα και την ευθύνη υλοποίησης θα έχει η UNDP.

Σημειώνεται ότι το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά. Είχαν προηγηθεί κάποιες επείγουσες εργασίες στο ναό που υλοποιήθηκαν από την Τεχνική Επιτροπή το 2021.

Στο μεταξύ, πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο κατεχόμενο Δυόριος, στην επαρχία Κερύνειας. Το έργο υλοποιήθηκε από την UNDP με την οικονομική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινότητας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ