Ποια είσαι;
Γεννήθηκα τον Ιανουάριο του 1999 και από μικρή ηλικία είχα πάθος για την τέχνη και τη δημιουργία. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια αρκετά καλλιτεχνική, καθώς η γιαγιά μου είναι αγιογράφος και ο προπάππους μου ήταν λαϊκός ζωγράφος. Σπούδασα Καλές Τέχνες στο πρώτο μου πτυχίο στο Falmouth University, το οποίο βρίσκεται στο νοτιότερο και ωραιότερο μέρος της Αγγλίας, την Κορνουάλη.
Μέσα από το πρώτο μου πτυχίο (ΒΑ Fine Arts) έμαθα πολλά ακόμα κι αν τότε δεν το αντιλαμβανόμουνα πλήρως. Στο Falmouth εξοικειώθηκα με τη σύγχρονη τέχνη, γνώρισα σημαντικούς καλλιτέχνες και πειραματίστηκα με διάφορα υλικά. Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου (ΜΑ in Arts and Cultural Management) στο King's College London. Εκεί αγαπημένο μου μάθημα το οποίο ξεχώρισα αμέσως ήταν το «Cultural Memory». Αυτό το μάθημα με βοήθησε να κατανοήσω τη σημασία της συλλογικής μνήμης και ακόμη σημαντικότερο πώς η μνήμη αυτή μπορεί να επηρεάσει τους Κύπριους ως άτομα και ως ομάδες που ζουν σε μια μεταπολεμική κοινωνία. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου αποφάσισα να επιστρέψω στην Κύπρο και να δημιουργήσω πλέον το δικό μου εργαστήριο, προκειμένου να αναπτύξω την τέχνη μου και τον τρόπο με τον οποίο δημιουργώ. Προσπαθώ πλέον να εργάζομαι στο εργαστήριό μου σχεδόν καθημερινά και ταυτόχρονα διδάσκω μάθημα τέχνης σε ένα ιδιωτικό σχολείο.
Τι κάνεις;
Στις 13 Οκτωβρίου, παρουσιάσα έργα μου στο Μιλάνο λαμβάνοντας μέρος στο «ReA ARTE!», καθώς πριν από λίγο καιρό παρουσίασα έργα μου στην Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως μέρος μιας διεθνούς έκθεσης με τίτλο «Αναζωογόνηση». Αισθάνομαι πραγματικά πολύ τυχερή που συμμετέχω σε τόσο σημαντικές εκθέσεις τον τελευταίο καιρό καθώς έχω την ευκαιρία να γνωρίζω όμορφους και σημαντικούς ανθρώπους, από τους οποίους μαθαίνω και παίρνω πολλά.
Αυτή τη χρονική περίοδο τρέχω την πρώτη μου ατομική έκθεση στην «The Edit Galley» με τίτλο «Unknown Acquainted Home» (μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2023). H έκθεση ασχολείται με θέματα γύρω απο τη σημασία του «ανήκειν» και της φύσης σε μια μοιρασμένη χώρα όπως είναι η Κύπρος.
Τι θέλεις;
Αυτό που θέλω να πετύχω μέσω της τέχνης μου αλλά αλλά και του πεδίου της εκπαίδευσης στο οποίο εργάζομαι είναι ο διάλογος. Ο διάλογος επιτρέπει τον αναστοχασμό, την ανταλλαγή ιδεών και την κατανόηση, όχι μόνο της δικής μας αλήθειας αλλά και των άλλων. Μέσα από τον διάλογο θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε καλύτερα την άλλη κοινότητα και έτσι να αναγνωρίσουμε κοινά που μοιραζόμαστε. Συνοπτικά θα έλεγα πως η τέχνη μου ασχολείται με το πώς η φύση και το κοινό μας περιβάλλον περικλείουν κοινές αναμνήσεις και στιγμές από όλους τους Κύπριους.