Cyprus Young Contemporaries: Reverie από τις 13 Ιουνίου στο Korai Project Space

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.6.2024
Η έκθεση μεταφέρει τους θεατές σε ένα πολυαισθητηριακό κόσμο όπου ενώνονται όνειρα και πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα Καλών Τεχνών του Τμήματος Σχεδιασμού και Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σας προσκαλεί στην έκθεση των τελειόφοιτών του, Cyprus Young Contemporaries: Reverie στο Korai Project Space [13-20 Ιουνίου 2024].

Η έκθεση Reverie μεταφέρει τους θεατές σε ένα πολυαισθητηριακό κόσμο όπου ενώνονται όνειρα και πραγματικότητα. Το κάθε εικαστικό έργο που παρουσιάζεται αντιπροσωπεύει την αντίληψη του κάθε καλλιτέχνη και της κάθε καλλιτέχνιδας ως προς το συνειδητό, το υποσυνείδητο και το υπερφυσικό. Αντλώντας από έννοιες όπως η παιδικότητα, τα όνειρα και το φαντασιακό πεδίο τα έργα σχετίζονται με θεωρίες ψυχολογίας, την ποιητικότητα του υποσυνείδητου και τα αρχέτυπα. Μέσα από την έκθεση διακρίνουμε και διαισθανόμαστε ερωτήματα και αντιλήψεις για την ανθρώπινη ψυχή και για αισθήσεις όπως η νοσταλγία και ο ρεμβασμός. Καλούμαστε να αναστοχαστούμε ως προς τι αισθανόμαστε όταν κοιτάμε ένα έργο τέχνης καθώς και να ανακαλέσουμε το παιδί μέσα μας, αλλά και το υποσυνείδητό μας ως ενήλικες.

4869052239180694 image

Με έμπνευση το βιβλίο του Γκαστόν Μπασελάρ Η ποιητικότητα του Ονειρικού: Παιδικότητα, Γλώσσα και Κόσμος η έκθεση έχει διαμορφωθεί σε ενότητες με βάση συγκεκριμένων κεφαλαίων του βιβλίου: Βλάντα Βάκρηβα και Κάλεντ Καλίφα- «Παιδικότητα», Άγγελος Μπράχος και Σταύρια Χατζηαλεξάνδρου- «Ο συλλογισμός του ονειροπόλου», Χλόη Ιωαννίδου- «Κόσμος» και Χρίστος Γεωργιάδης- «Άνιμους». Θα παρουσιαστούν επίσης οι ανταποκρίσεις του κάθε καλλιτέχνης/ιδα με ποιητικό λόγο στις έννοιες που προτείνει ο συγγραφέας και για το κλείσιμο της έκθεσης, στις 20 Ιουνίου, η Νίκολα Μιτροπούλου θα διαβάσει ένα κείμενό της όπου γράφει για τη δουλειά των συμμετεχόντων και τοποθετείται σε σχέση με τα έργα τους.

Το πρόγραμμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι το πρώτο πανεπιστημιακού επιπέδου πρόγραμμα Καλών Τεχνών που προσφέρθηκε από Κυπριακό πανεπιστήμιο. Προσφέρει στους σπουδαστές μια ευρεία βάση δημιουργικών γνώσεων και καλλιτεχνικών δεξιοτήτων μέσα από ένα φάσμα παραδοσιακών εικαστικών μέσων και σύγχρονων πρακτικών. Οι καθηγητές που διδάσκουν στο πρόγραμμα έχουν σημαντική δράση στο πεδίο της σύγχρονης τέχνης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο και συνεργάζονται με πανεπιστήμια και ιδρύματα για την παρουσίαση εκθέσεων, διεξαγωγή έρευνας και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στην καρδιά του προγράμματος είναι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, όπως και το να τους προσφέρεται ένα μαθησιακό περιβάλλον που να τους επιτρέπει να εξελιχθούν ως σύγχρονοι καλλιτέχνες και πολίτες που συνδέονται με την τοπική και διεθνή εικαστική κοινότητα.

Συμμετέχοντες: Βλάντα Βάκρηβα, Χρίστος Γεωργιάδης, Χλόη Ιωαννίδου, Κάλεντ Καλίφα, , Άγγελος Μπράχος, Σταύρια Χατζηαλεξάνδρου

Πληροφορίες

Reverie, Cyprus Young Contemporaries 2024 | Έκθεση Τελειόφοιτων Προγράμματος Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Εγκαίνια: 13 Ιουνίου 2024, 19.00

Ωράριο λειτουργείας: Καθημερινά 18.00-21.00

Χώρος έκθεσης: Korai Project Space [6-8 Αδαμάντιου Κοραή, 1016, Λευκωσία].

Διάρκεια: Μέχρι 20 Ιουνίου 2024.

Εκδήλωση λήξης: 20 Ιουνίου 2024, 19.00 - Ανάγνωση κειμένου της Νίκολα Μιτροπούλου με θέμα την έκθεση.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ρόμπερτ Φρανκ και Τοντ Γουέμπ | Η ιστορία των δύο φωτογράφων που ταξίδεψαν στην Αμερική το 1955

Ρόμπερτ Φρανκ και Τοντ Γουέμπ | Η ιστορία των δύο φωτογράφων που ταξίδεψαν στην Αμερική το 1955

Ρόμπερτ Φρανκ και Τοντ Γουέμπ | Η ιστορία των δύο φωτογράφων που ταξίδεψαν στην Αμερική το 1955

Χιλιάδες έργα του Πικάσο διαθέσιμα σε νέο διαδικτυακό αρχείο

Χιλιάδες έργα του Πικάσο διαθέσιμα σε νέο διαδικτυακό αρχείο

Χιλιάδες έργα του Πικάσο διαθέσιμα σε νέο διαδικτυακό αρχείο

Οι εκθέσεις τέχνης στα ΜΚΔ: Ποια είναι στην κορυφή και σε ποιες πλατφόρμες;

Οι εκθέσεις τέχνης στα ΜΚΔ: Ποια είναι στην κορυφή και σε ποιες πλατφόρμες;

Οι εκθέσεις τέχνης στα ΜΚΔ: Ποια είναι στην κορυφή και σε ποιες πλατφόρμες;