Πέντε πολιτιστικές δράσεις που θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.8.2024
Θέατρο, κινηματογράφο, μουσική, εκθέσεις ποικίλου περιεχομένου και υπαίθρια φεστιβάλ

Θέατρο, κινηματογράφο, μουσική, εκθέσεις ποικίλου περιεχομένου καθώς και σειρά φεστιβάλ σε κοινότητες της υπαίθρου περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβρη, σύμφωνα με αναρτήσεις των διάφορων φορέων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

Τη δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος, «Βάκχες» του Ευριπίδη, σκηνοθετεί ο Θάνος Παπακωνσταντίνου με μια αξιόλογη διανομή πρωταγωνιστών και συντελεστών.

Οι «Βάκχες», είναι η τραγωδία της βίας, του μυστικισμού και της έκστασης, ένα έργο μεγάλης ποιητικής πνοής, που μιλά για τη σύγκρουση του Θεού με τον άνθρωπο, για την ανθρώπινη αρετή και αγριότητα, τη σύνεση και την πλάνη, το λογικό και το άλογο.

Η ευριπίδεια αυτή τραγωδία χαρακτηρίζεται από αυστηρή συνοχή στη μορφή αλλά και από τεράστια εσωτερική δύναμη, και ταυτόχρονα φανερώνει το ενδιαφέρον του ποιητή για τον μυστικισμό και την έκσταση.

Βασικά δραματικά θέματά της είναι οι δυνατότητες της ψυχής, η ανθρώπινη αρετή, η αυτοσυνείδηση, η σύνεση και η πλάνη, το λογικό και το άλογο στοιχείο, που εμφανίζονται μέσα από την αντίθεση ανάμεσα στον άνθρωπο και τον θεό, την ίδια αντίθεση από την οποία προκύπτει η τραγική σύγκρουση του δράματος.

Σημειώνεται ότι η παράσταση θα έχει αγγλικούς και ελληνικούς υπέρτιτλους, είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 16 ετών και πραγματοποιείται την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στις 9 το βράδυ.

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη «μετακομίζει» στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Όσοι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό από το Αεροδρόμιο Λάρνακας κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, θα έχουν την ευκαιρία να διαδράσουν τόσο στους χώρους αναχωρήσεων όσο και στους χώρους αφίξεων με τη Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Τον Μάρτιο του 2024 συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας της Λεβεντείου Πινακοθήκης ενός μουσείου που υμνεί με τις συλλογές του το μεγαλείο της Ευρωπαϊκής Τέχνης από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις και συνέργειες που γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024, συμπεριλαμβάνεται και η συνεργασία με την Hermes Airports, προσφέροντας την ευκαιρία στο ταξιδιωτικό κοινό να γνωρίσει τη Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Στους χώρους των αναχωρήσεων έχει στηθεί κιόσκι για σέλφι φωτογραφίες και αναρτήσεις στο Instagram, ενώ στις αφίξεις ειδικό προωθητικό φιλμάκι υποδέχεται τους επισκέπτες.

Κατά το μήνα Σεπτέμβριο οι ταξιδιώτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε σύντομα διαδραστικά προγράμματα ή και να ζωγραφίσουν σε στυλ Pop-Art έργα της Πινακοθήκης.

Συμπληρωματικά η Λεβέντειος Πινακοθήκη προσφέρει δωρεάν είσοδο σε όλους τους ταξιδιώτες κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο με την προσκόμιση του δελτίου επιβίβασης.

Διεξάγεται το 9ο φεστιβάλ βιβλίου στον Στρόβολο

Με την κύρια εκδήλωση να έχει προγραμματιστεί για τις 5 και 6 Οκτωβρίου 2024 στο Πάρκο Ακρόπολης και την τελετή έναρξης στις 4 Οκτωβρίου πραγματοποιείται και φέτος το Nicosia BookFest 2024.

Περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις, διαδραστικές παρουσιάσεις και δραστηριότητες για παιδιά καθώς και σειρά αφιερωμάτων.

Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται, αφιερώματα μνήμης για την συμπλήρωση 50 ετών από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή και αφιέρωμα στη Λατινοαμερικάνικη Λογοτεχνία με συγγραφείς από Κούβα και Βραζιλία

Τέλος, θα διεξαχθεί κυνήγι θησαυρού.

Όχι στα ναρκωτικά το μήνυμα του Φεστιβάλ Μπύρας στη Λευκωσία

Με διαχρονικά μηνύματα, «Όχι στα ναρκωτικά, στον αλκοολισμό, στην νεανική παραβατικότητα, στη βία στα γήπεδα, ναι στην ζωή» το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Μπίρας της Κύπρου διεξάγεται και φέτος από τις 30 Αυγούστου μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα ακόμα πιο αναβαθμισμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με καταξιωμένους καλλιτέχνες οι οποίοι θα προσφέρουν αξέχαστες βραδιές με το καλλιτεχνικό τους πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, ροκ και ποπ βραδιές και πολλά άλλα καλύπτοντας όλες τις ηλικίες και ενδιαφέροντα. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους online και στις εισόδους του Φεστιβάλ.

Μουσικό φεστιβάλ στο Φυντουκοδάσος στον Πολύστυπο

Μουσικοί και μη μουσικοί, χωρίς την χρήση ηλεκτρικού ρεύματος παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη συναυλία στις 10 Αυγούστου το βράδυ, στο Φυντουκοδάσος στον Πολύστυπο, κάτω από χιλιάδες αστέρια.

Με ένα πλούσιο ρεπερτόριο που περιλαμβάνει Δημοτικό-Παραδοσιακό, Ρεμπέτικο, Λαϊκό του 50, Λαϊκό του 60-70, Νέο Κύμα, Μπουάτ, Σύγχρονη Ελληνική Ακουστική Σκηνή, Ελληνικό Ροκ, Δημοτικοφανή και Έθνικ, οι Ονειροδρόμοι BAND A.E (Αυξημένης Ευθύνης) παραχωρούν μια πρωτόγνωρη κατάθεση ψυχής και μουσικής απελευθέρωσης.

Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι η εκδήλωση «είναι αφιερωμένη στους αδελφούς και φίλους, που έφυγαν αδίκως τόσο νωρίς».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συνεχίζεται το Queer Wave 2024 | Το πρόγραμμα των τελευταίων τριών ημερών

Συνεχίζεται το Queer Wave 2024 | Το πρόγραμμα των τελευταίων τριών ημερών

Συνεχίζεται το Queer Wave 2024 | Το πρόγραμμα των τελευταίων τριών ημερών

Τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής του 14ου ISFFC

Τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής του 14ου ISFFC

Τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής του 14ου ISFFC