«Δημιουργική Ευρώπη» | Στηρίζει τη λογοτεχνική μετάφραση και το βιβλίο με κονδύλι 5 εκ. η Κομισιόν

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Δημοσιεύθηκε 17.1.2024
Φωτογραφία που εικονίζει εκθέματα από το Αρχείο Καβάφη, στην οδό Φρυνίχου στην Πλάκα. Το Αρχείο Καβάφη, στην οδό Φρυνίχου στην Πλάκα, φιλοξενεί το λογοτεχνικό και το προσωπικό αρχείο του ποιητή, καθώς και 966 βιβλία που περιλαμβάνονταν στη βιβλιοθήκη του, αλλά και μια συλλογή τεκμηρίων και έργων τέχνης με αναφορές στον Καβάφη. Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΩΝΑΣΗΣ/ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
Προσκαλεί οργανισμούς να υποβάλουν τις προτάσεις τους για το 2024

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για στήριξη της λογοτεχνικής μετάφρασης και της προώθησης του βιβλίου με κονδύλι 5 εκατ. ευρώ δημοσίευσε μέσω του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» η Κομισιόν.

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2024 έχει ως στόχο να διευκολύνει τη μετάφραση, τη δημοσίευση, τη διανομή και την προώθηση ευρωπαϊκών έργων μυθοπλασίας διάφορων ειδών, όπως μυθιστορημάτων, ποίησης και κόμικς, ώστε «να φτάσουν σε νέα αναγνωστικά κοινά», όπως ανέφερε σε δήλωσή της η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας Ιλιάνα Ιβάνοβα.

Οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση είτε μεμονωμένα είτε στο πλαίσιο κοινοπραξίας και καλούνται να αναπτύξουν ολοκληρωμένες στρατηγικές σύνταξης και προώθησης για πρότζεκτ, που αφορούν τουλάχιστον πέντε επιλέξιμα έργα μυθοπλασίας μεταφρασμένα από και προς τις επιλέξιμες γλώσσες. Συνολικά θα επιλεγούν περίπου 40 πρότζεκτ.

Το μέγεθος της στήριξης αφορά από μικρά έργα (μέχρι 10 βιβλία, 100.000 ευρώ), έργα μεσαίου μεγέθους (έως 20 βιβλία, 200.000 ευρώ) ως έργα μεγάλης κλίμακας (τουλάχιστον 21 βιβλία, 300.000 ευρώ). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 16η Απριλίου 2024 και οι ενδιαφερόμενοι (http://bit.ly/4232UJ1)

Όπως αναφέρεται, και το 2024 το πρόγραμμα συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία και τους πρόσφυγες και εκτοπισμένου από τη χώρα, προωθώντας εκδόσεις στην ουκρανική γλώσσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υπουργικό: Ενέκρινε τον νέο Στρατηγικό Σχεδιασμό για το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού - Οι 5 πυλώνες

Υπουργικό: Ενέκρινε τον νέο Στρατηγικό Σχεδιασμό για το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού - Οι 5 πυλώνες

Υπουργικό: Ενέκρινε τον νέο Στρατηγικό Σχεδιασμό για το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού - Οι 5 πυλώνες