Η «had singing birds on me» ιχνηλατεί την πορεία του Μεχμέτ Γιασίν

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 13.9.2024
Την έκθεση επιμελούνται ο Ευαγόρας Βανέζης και ο Παναγιώτης Μιχαήλ - Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 20.00 μέχρι τις 22.00

Ο πολιτιστικός οργανισμός «Sic. Contemporary Culture» παρουσιάζει την έκθεση «had singing birds on me», η οποία ιχνηλατεί την πορεία του Μεχμέτ Γιασίν, ενός από τους πιο καταξιωμένους ποιητές της Κύπρου παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η έκθεση εντάσσεται στα πλαίσια των εορτασμών για τα σαράντα χρόνια από τη δημοσίευση του πρώτου ποιήματος του Γιασίν.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που επιμελούνται ο Ευαγόρας Βανέζης και ο Παναγιώτης Μιχαήλ, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 20.00 μέχρι τις 22.00, καθώς θα παραμείνει στον εκθεσιακό χώρο μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου 2024.


Μεχμέτ Γιασίν

Ο Γιασίν είναι ηγετική φυσιογνωμία στη πολύγλωσση λογοτεχνία, ιδιαίτερα μετά από τη δημοσίευση της πρωτοποριακής κριτικής του ανάλυσης της κυπριακής, ελληνικής και τουρκικής λογοτεχνίας, “Step-Mothertongue” (Middlesex University Press, 2000). Το λογοτεχνικό του έργο αντλεί από την λεβαντίνικη παράδοση που θυμάται από τη γιαγιά του, η οποία στην καθημερινή της ζωή έσμιγε το τουρκικό και το ελληνικό αλφάβητο, τις γλώσσες και τους πολιτισμούς.

Το έργο του Γιασίν είναι αναγγελία μιας μελλοντικής κοινότητας πολυπολιτισμικών ταυτοτήτων. Η προσέγγισή του στη συγγραφή των ποιημάτων και της λογοτεχνίας του, ενώ υποστηρίζεται και διαμορφώνεται κυρίως από τη δική του ιστορία ζωής, υπερβαίνει οποιαδήποτε ενιαία ταυτότητα και χαρακτηρίζεται από ένα πνεύμα και πρακτική του πολλαπλού ανήκειν.

Έχει εκδώσει 11 ποιητικά βιβλία, 4 μυθιστορήματα, 6 δοκίμια, συλλογές συνεντεύξεων, ανθολογική έρευνα και λογοτεχνικές μελέτες και έχει λάβει πολλές διακρίσεις τόσο στην Τουρκία όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. H πρώτη του ποιητική συλλογή, «Don't Go Back to Kyrenia», επιλέχθηκε για μετάφραση από το Βρετανικό Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης και το έργο του έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες.


Sic. Contemporary Culture

Το Sic. Contemporary Culture είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2024 από τον Παναγιώτη Μιχαήλ και τον Ευαγόρα Βανέζη. Ο οργανισμός δίνει χώρο σε νέα μοντέλα δημιουργίας, επιμέλειας και παρουσίασης της σύγχρονης τέχνης.


Πληροφορίες

Εγκαίνια: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024, 20.00-22.00

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τετάρτες 17.00-20.00, Σάββατα 11.00 - 17.00

Χώρος έκθεσης: Sic. Contemporary Culture

Διάρκεια έκθεσης: 19 Οκτωβρίου 2024

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ