«Mental Echoes» | Ομαδική έκθεση για τη ψυχική υγεία στο Πρόζακ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.9.2024
Πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά και θα διαρκέσει από τις 4 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.

Η συλλογική έκθεση «Mental Echoes» ανοίγει τις πόρτες της για δεύτερη χρονιά στο Common Room, δίπλα από το καφενείο Πρόζακ, από τις 4 έως τις 14 Οκτωβρίου, προσφέροντας μια εξερεύνηση της ψυχικής υγείας μέσω της τέχνης.

Αυτή η έκθεση επιδιώκει να εμπλουτίσει την κοινότητα με διάλογο και πολιτιστική ανταλλαγή, αναδεικνύοντας το έργο επτά Κύπριων καλλιτεχνών.

Παγκόσμια Μέρα Ψυχικής Υγείας

Το «Mental Echoes» συμπίπτει με την Παγκόσμια Μέρα Ψυχικής Υγείας, στις 10 Οκτωβρίου, ημέρα αφιερωμένη στην ενίσχυση της ενημέρωσης και στην καταπολέμηση του στίγματος γύρω από τις ψυχικές διαταραχές. Από το 1992, αυτή η ημέρα έχει ως στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής ένταξης, προσφέροντας ευκαιρίες για εκπαίδευση και δράση.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, λοιπόν, η τέχνη με προσέγγιση και αναφορά στην ψυχική υγεία, θα λειτουργήσει ως έναυσμα για συζήτηση, με σκοπό να μεταφέρει στους επισκέπτες την προσωπική εμπειρία καθώς και την καλλιτεχνική ανησυχία για την ψυχική υγεία.

Ένα έναυσμα για αλληλεγγύη, με κύριο στόχο να αναδειχθεί ότι κανένας δεν είναι μόνος, και ότι όλοι έχουν ρόλο να διαδραματίσουν - είτε στην πρόληψη, στην ενημέρωση, στην υποστήριξη είτε, το πιο σημαντικό, στην αντιμετώπιση.

Στις 10 Οκτωβρίου, ο μουσικός δημιουργός Σάββας Χρυσοστόμου (Sais) θα παρουσιάσει τη μουσική συζήτηση, με τίτλο «Υπαρξιακά», εμπλουτίζοντας την εκδήλωση με έναν ξεχωριστό ηχητικό διάλογο με θέμα την ψυχική υγεία.

Η έκθεση «Mental Echoes» θα είναι ανοικτή, καθημερινά, από τις 18.00 έως τις 22.00, μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Άντρη Ανδρέου

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Ιάκωβος Λοΐζου (Mr kok)

Nurtane Karagil

Ορέστης Καλβαρής

Σουζάνα Πέτρη

Twenty Three

Πληροφορίες

«Mental Echoes» | Ομαδική έκθεση για τη ψυχική υγεία

Εγκαίνια: Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2024, 18.00

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 18.00-22.00

Χώρος έκθεσης: Common Room, δίπλα από το καφενείο Πρόζακ

Διάρκεια: Μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο της εκδήλωσης στο Facebook, https://fb.me/e/co7nPCiU2 ή επικοινωνήσετε στο ~mentalechoes@gmail.com.

4960769970867323 image

Η έκθεση χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Πολιτισμός ΙΙ», Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Fengaros Reacts

Fengaros Reacts

Fengaros Reacts

Μία ημέρα «Laou Laou», μία μέρα χωρίς αυτοκίνητα στους Αγίους Ομολογητές

Μία ημέρα «Laou Laou», μία μέρα χωρίς αυτοκίνητα στους Αγίους Ομολογητές

Μία ημέρα «Laou Laou», μία μέρα χωρίς αυτοκίνητα στους Αγίους Ομολογητές