Στις 20 Οκτωβρίου το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Λεμεσού

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Δημοσιεύθηκε 4.10.2023
@Nicholas Constantinou
Το φεστιβάλ παρουσιάζει η BPRArts Cultural Management, σκοπεύοντας να εδραιωθεί ως ένα ετήσιο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην παρουσίαση, ανάπτυξη και εξέλιξη της φωτογραφίας.

Το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Λεμεσού ανοίγει αυλαία στις 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο έναρξης του Limassol Art Walks, με την οικονομική στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού και παρουσιάζει δυο φωτογραφικές εκθέσεις, συζητήσεις, παρουσιάσεις και φωτογραφικό εργαστήρι.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Λεμεσού παρουσιάζει η BPRArts Cultural Management, από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, σκοπεύοντας να εδραιωθεί ως ένα ετήσιο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην παρουσίαση, ανάπτυξη και εξέλιξη της φωτογραφίας. Έχει δε θέσει ως στόχο την προώθηση της φωτογραφικής δημιουργίας ως μίας σημαντικής εικαστικής μορφής έκφρασης, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, προστίθεται.

«Ενταγμένο στο σύγχρονο τοπίο της φωτογραφίας, το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Λεμεσού, σκοπεύει να λειτουργήσει ως όχημα απόδοσης του σύγχρονου κοινωνικού γίγνεσθαι, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τις διαφορετικές οπτικές αισθητικές και προσλήψεις των φωτογράφων/δημιουργών, οι οποίες προβάλλουν, προτείνουν και ενίοτε εξελίσσουν το φωτογραφικό λεξιλόγιο», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Η θεματική για το 2023 είναι «Τόπος ή Τοπίο» και οι δημιουργοί που συμμετέχουν στην υπαίθρια έκθεση στον Μόλο Λεμεσού, Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτου, Νίκολας Κωνσταντίνου, Γιώργος Πανταζής, Mo Khatib και Max Zhiltsov, διεισδύουν στην πόλη και μέσα από τις φωτογραφίες τους μεταφέρουν οπτικά την καθημερινότητα αλλά και την τοπική ταυτότητα. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 12 Νοεμβρίου.

Στην δεύτερη φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Greece is Ordinary II: Triptychs» που παρουσιάζεται στο Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, οι συμμετέχοντες Έλληνες φωτογράφοι Μαρίλια Φωτοπούλου, Κώστας Καψιάνης και Μαρίνος Τσαγκαράκης, αν και εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες και έχουν διαφορετικές στοχεύσεις, σχολιάζουν με σαρκαστική αλλά εξόχως κριτική διάθεση, μέσα από τα τρίπτυχά τους, διάφορες εκφάνσεις του νεοελληνικού πολιτισμού, των υποκειμένων που τον συγκροτούν και των υλικών ιχνών τους. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα τελεστούν στις 20 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα οργανωθούν συζητήσεις και παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες φωτογράφους Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτου, Max Zhiltsov και Mo Khatib και εργαστήριο φωτογραφίας δρόμου με τον φωτογράφο Στέφανο Κουρατζή, ενώ από τον φωτογράφο German Moiseev θα γίνεται αναλογική φωτογράφιση και απευθείας αναλογική εκτύπωση φωτογραφιών μεγάλου φορμάτ.

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.liphofe.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Queer Wave 2024

Queer Wave 2024

Queer Wave 2024

FANEROMENI24 | «Αναζητώντας την Ευρώπη – Βαρώσι 2024 μ.Χ.»

FANEROMENI24 | «Αναζητώντας την Ευρώπη – Βαρώσι 2024 μ.Χ.»

FANEROMENI24 | «Αναζητώντας την Ευρώπη – Βαρώσι 2024 μ.Χ.»