Open Studio Day | Η Βασιλεία Αναξαγόρου γιορτάζει έξι χρόνια δημιουργίας

Δημοσιεύθηκε 17.5.2024
Η καλλιτέχνιδα ανοίγει τις πόρτες του στούντιο της σήμερα στις 18.30 και προσκαλεί το κοινό να γιορτάσουν τα έξι χρόνια μαζί.

Έξι χρόνια δημιουργίας γιορτάζει η Βασιλεία Μ. Αναξαγόρου και ανοίγει το στούντιο της στο κοινό, σήμερα στις 18.30.

4851780705859287 image

​Η ίδια σε ένα προσωπικό της σημείωμα για τη διαδρομή των έξι χρόνων και την απόφαση να ανοίξει το στούντιό της προς το κοινό, αναφέρει: Σκεφτόμουν αν το άνοιγμα του στούντιο μου στο κοινό θα ήταν καλή ιδέα, δεδομένου ότι γράφω τη διατριβή μου (η οποία βρίσκεται στη τελική αντίστροφη μέτρηση, υποθέτω) διδάσκω και εργάζομαι σε ένα μεγάλο πρότζεκτ, γλυπτικής. Όμως, οι σκέψεις σταμάτησαν όταν κοίταξα τη διαδρομή όλων αυτών των χρόνων υποστήριξης. Πάντα σκεφτόμουν ότι η διατήρηση ενός δικού μου στούντιο ήταν μια από τις ριζοσπαστικές μου πράξεις (ή και όχι), λόγω της δουλειάς που κάνω πέραν από τη δημιουργική διαδικασία και του τρόπου με τον οποίο το διαχειρίζομαι. ​

4851780188389813 image

​Και τότε χτύπησε το καμπανάκι.

Η υποστήριξή σας μετέτρεψε το στούντιο μου σε ένα καταφύγιο όπου η δουλειά μου θα μπορούσε να αποκτήσει φωνή. Έκτοτε, ταξίδεψα στην Οξφόρδη στην Κίνα, επιβίωσα από την εποχή του COVID-19 και το lockdown και έμεινα για λίγο στη Λευκωσία, αλλά αυτό που κρατάω τελικά · είναι ότι επέστρεφα πάντα στον χώρο από όπου ξεκίνησαν όλα και στην πόλη όπου μεγάλωσα, τη Λάρνακα.

Λοιπόν, ναι, ελάτε να με βρείτε το απόγευμα της 17ης Μαΐου. Όλα μου τα γραπτά, τα έργα τέχνης και μερικές εγκαταστάσεις (ή οι περισσότερες, υποθέτω), από το 2018 μέχρι σήμερα, θα είναι ανοιχτά και διάσπαρτα, χωρίς επιμελητικές πιέσεις και φυσικά, θα υπάρχει άφθονο ποτό - γιατί όταν ξέρεις, ξέρεις, σωστά;»

4851780528252690 image

Πληροφορίες

Open Studio Day | Έξι χρόνια δημιουργίας - Βασιλεία Μ. Αναξαγόρου

Ημερομηνία και ώρα: Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, 18.30

Διεύθυνση: Στυλιανού Αποστολίδη 4, Λάρνακα, 6021.

4851721387755620 image

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ποια η εμπειρία να ζεις στη Λεμεσό» | Επτά διαδρομές για συν-διεκδίκηση της πόλης

«Ποια η εμπειρία να ζεις στη Λεμεσό» | Επτά διαδρομές για συν-διεκδίκηση της πόλης

«Ποια η εμπειρία να ζεις στη Λεμεσό» | Επτά διαδρομές για συν-διεκδίκηση της πόλης