Ο ΠΑΣΥΞΕ Λεμεσού θέλει το Beonix

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΖΟΥΡΟΣ Δημοσιεύθηκε 1.8.2024
Σήμερα θα κριθεί σε συνεδρία του δ.σ. Λεμεσού αν θα παραχωρηθεί άδεια ή όχι στους διοργανωτές του φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Beonix για να πραγματοποιήσουν το φετινό φεστιβάλ στον χώρο του πρώην εργοστασίου της ΕΤΚΟ

Για την περίπτωση του εν λόγω φεστιβάλ υπάρχει έντονος προβληματισμός στο δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού, καθώς, τόσο η περσινή εμπειρία από τη διοργάνωση αλλά και η γενικότερη -μέχρι πρότινος- στάση της διοργανώτριας εταιρείας δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για συνεργασία. Η απόφαση για την ώρα φαίνεται θα είναι οριακή, ενώ πολύ μεγάλο ρόλο αναμένεται να παίξουν οι πιθανοί όροι που θα προτείνουν μέλη του συμβουλίου στους διοργανωτές προκειμένου να συναινέσουν στην έκδοση της άδειας. Μεταξύ άλλων, οι αυστηροί όροι αναμένεται να συνοδεύονται και από μεγάλο ποσό εγγυητικής, το οποίο θα μπορεί να κρατήσει ο Δήμος Λεμεσού σε περίπτωση παραβίασης των όρων.

Επιστολή ΠΑΣΥΞΕ

Πάντως, καθ’ όλη τη βδομάδα υπήρξε έντονο το παρασκήνιο σχετικά με την υπόθεση αυτή, αφού δεκάδες παράγοντες της πόλης και όχι μόνο πιέζουν προς διάφορες κατευθύνσεις για να αποσπάσουν τη θετική απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου. Στον χορό των παραινέσεων μπήκε και ο ΠΑΣΥΞΕ, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Λεμεσού να στέλνει επιστολή προς τον δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας τους να συναινέσουν στην πραγματοποίηση του εν λόγω φεστιβάλ. Μάλιστα η επιστολή του κ. Χρίστου Τσάνου, προέδρου του ΠΑΣΥΞΕ Λεμεσού, είναι τριών σελίδων, στην οποία αναφέρει τα σημαντικά οφέλη που θα έχει για την πόλη και όχι μόνο η πραγματοποιήση τέτοιου φεστιβάλ. Επίσης, επιστολή με την οποία συμφωνεί απόλυτα με τον ΠΑΣΥΞΕ Λεμεσού έστειλε και ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Κ. Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρεται στα σοβαρά πλήγματα που έχει δεχθεί η τουριστική βιομηχανία της Λεμεσού και όχι μόνο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας. «Εκδηλώσεις όπως το Beonix είναι κατά την επαγγελματική μας ιδιότητα αλλά και αντίληψη καλοδεχούμενες, διότι προβάλλουν τη Λεμεσό διεθνώς και προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι τονώνουν την τοπική οικονομία», αναφέρει η επιστολή. Επιπλέον, σημειώνουν ότι σε πρόσφατο παράδειγμα συναυλίας στην Λάρνακα αξιοποιήθηκε παρόμοια ευκαιρία προς όφελος της πόλης, ενώ καταγράφουν ενδεικτικά 10 σημεία στα οποία επωφελείται η πόλη και η Κύπρος ευρύτερα, σημειώνοντας ότι «επωφελούνται πέραν των 30 διαφορετικών υπηρεσιών».

Σύμφωνα με την επιστολή, «το φεστιβάλ διεξάγεται σε μία περιοχή που δεν μπορεί να θεωρηθεί πυκνοκατοικημένη» και φέρουν ως αντιπαράδειγμα το Κηποθέατρο Λεμεσού. Τονίζουν δε ότι «η καθιέρωση της παραμελημένης περιοχής, όπως είναι η περιοχή που βρίσκεται η ΕΤΚΟ, ως χώρος τέχνης και πολιτισμού είναι μεγάλο επίτευγμα για την πόλη μας και θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο».

«Πρόταση» από κατεχόμενα

Εντύπωση επίσης προκαλεί η αναφορά του κ. Τσάνου σε συγκεκριμένη πληροφορία που έχει ενώπιόν του, ότι η διοργανώτρια εταιρεία έχει προσεγγιστεί από τουριστικό γραφείο στα κατεχόμενα προκειμένου να μεταφέρει την εκδήλωση στα κατεχόμενα, ενώ όπως αναγράφει, προσφέρει μάλιστα και ένα σημαντικό ποσό ως φιλοδώρημα προκειμένου να πείσει τους διοργανωτές. Καλεί το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει «με προσοχή, για να μην εκδιωχθούν τέτοιες επενδύσεις σε άλλες πόλεις ή ακόμα χειρότερα στην περιοχή των κατεχομένων. Τέλος, η επιστολή καταλήγει με κάλεσμα «όπως μην εμποδιστεί η εκδήλωση αλλά να καλωσοριστεί», σημειώνοντας ότι το εν λόγω φεστιβάλ διαφημίζεται ήδη από το Υφυπουργείο Τουρισμού μέσω της ιστοσελίδας visitcyprus.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πολιτιστικό Χωριό Λέμπας: Χέρι-χέρι με τη Νομική Υπηρεσία πορεύεται το υφυπουργείο

Πολιτιστικό Χωριό Λέμπας: Χέρι-χέρι με τη Νομική Υπηρεσία πορεύεται το υφυπουργείο

Πολιτιστικό Χωριό Λέμπας: Χέρι-χέρι με τη Νομική Υπηρεσία πορεύεται το υφυπουργείο

Queer Wave 2024

Queer Wave 2024

Queer Wave 2024

FANEROMENI24 | «Αναζητώντας την Ευρώπη – Βαρώσι 2024 μ.Χ.»

FANEROMENI24 | «Αναζητώντας την Ευρώπη – Βαρώσι 2024 μ.Χ.»

FANEROMENI24 | «Αναζητώντας την Ευρώπη – Βαρώσι 2024 μ.Χ.»