«Framing Realities: Exploring Photography Theory & Technique»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6:00 μμ Ενημερώθηκε 6:02 μμ
Ένα εργαστήριο φωτογραφίας στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας - Αρχίζει στις 14 Νοεμβρίου.

Ένα νέο εργαστήρι φωτογραφίας ξεκινά στα μέσα Νοεμβρίου, σε έναν καινούριο και φιλόξενο χώρο στην καρδιά της παλιάς πόλης της πρωτεύουσας.

Ο λόγος για το Framing Realities: Exploring Photography Theory & Technique, που θα λάβει χώρα στο space available, έναν χώρο που στήθηκε μόλις πριν λίγους μήνες με σκοπό να λειτουργήσει ως ένας πόλος έλξης για ανθρώπους με δημιουργικές ανησυχίες, αλλά και ως το «δοχείο» που θα φιλοξενεί από καλλιτεχνικά εργαστήρια μέχρι business meetings, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Το εργαστήριο θα ξεκινήσει στις 14 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε 10 τρίωρες συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται δύο φορές τον μήνα, και πιο συγκεκριμένα, κάθε δεύτερη Πέμπτη, 18:00-21:00.

Τις συναντήσεις και το περιεχόμενο του εργαστηρίου οργανώνει η Ερμίνα Δημητρίου, απόφοιτος του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κάτοικος Λευκωσίας τα τελευταία 9 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα συζητηθούν βασικές φωτογραφικές τεχνικές και η θεωρία του μέσου, ενώ οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση της εισηγήτριας και μέσω της μελέτης του φωτογραφικού έργου καταξιωμένων επαγγελματιών, θα κατορθώσουν να παράξουν τις δικές τους φωτογραφίες. Στόχος του εργαστηρίου δεν είναι μόνο η εμβάθυνση στο φωτογραφικό μέσο, ούτε απλώς η εκμάθηση φωτογραφικών τεχνικών, αλλά η έναρξη (ή η διεύρυνση) μίας συζήτησης που αφορά στο πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φωτογραφία ως ένα μέσο προσωπικής και καλλιτεχνικής έκφρασης, αλλά παράλληλα και ως ένα εργαλείο κατανόησης του κόσμου. Θα εξερευνηθεί ο ρόλος των φωτογράφων στην προσπάθεια για κοινωνική αλλαγή, και θα συζητηθούν τα όρια και η ηθική και συνειδητή χρήση του μέσου.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα αρχάρια έως και πιο προχωρημένα. Αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την πρώτη επαφή κάποιου με τη φωτογραφία, αλλά και για την περαιτέρω εμβάθυνση στο μέσο από άτομα που ήδη ασχολούνται σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Με το τέλος του εργαστηρίου τον Μάρτιο του 2025, στόχος είναι οι συμμετέχοντες να έχουν συγκεντρώσει ένα μικρό όγκο φωτογραφιών, που θα συνθέτουν ένα ενιαίο project για την καθεμία ή τον καθένα.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:

Η Ερμίνα Δημητρίου είναι απόφοιτος του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει εργαστήρια και σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής, Κινηματογραφικού Σεναρίου, Κινηματογραφικής Θεωρίας & Κριτικής, Φιλοσοφίας και Ψυχολογίας. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Λευκωσία, ενώ λογοτεχνικά της έργα έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χώρος διεξαγωγής: Space available, Οδός Αισχύλου 29, 1011, Λευκωσία.

Για κρατήσεις ή απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εισηγήτρια στο erminad@gmail.com και στο 95537107.

4983334989306385 image

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
LIQUID HOT MESS |Η συμμετοχή του καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας theYard.Residency.24

LIQUID HOT MESS |Η συμμετοχή του καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας theYard.Residency.24

LIQUID HOT MESS |Η συμμετοχή του καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας theYard.Residency.24

WIP24: de____cloud | Το φετινό φεστιβάλ εξερευνεί το Συμβιωτικό Σενάριο και την Υπερπραγματικότητα

WIP24: de____cloud | Το φετινό φεστιβάλ εξερευνεί το Συμβιωτικό Σενάριο και την Υπερπραγματικότητα

WIP24: de____cloud | Το φετινό φεστιβάλ εξερευνεί το Συμβιωτικό Σενάριο και την Υπερπραγματικότητα