Στο στόχαστρο των συνδέσμων αγωνιστών ΕΟΚΑ η κυπριακή συμμετοχή στη Μπιενάλε - Ενόχλησε η μετάφραση των κειμένων

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Δημοσιεύθηκε 25.4.2024
Φωτογραφία του ιστορικού τέχνης δρ. Γαβριήλ Κουρέα.
Εγείρεται «θέμα ύπαρξης γλώσσας άλλης από την πατρογονική ελληνική έκφραση, αδιαφιλονίκητο δείγμα της εθνικής μας καταγωγής», λένε.

Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959 και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α.1955 – 1959 καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους το Υφυπουργείο Πολιτισμού επειδή υπέβαλε στην Μπιενάλε Βενετίας κείμενα «μεταφρασμένα στα αγγλικά, τα ελληνοκυπριακά, τα τουρκοκυπριακά και τα αραβικά», εγείροντας, όπως αναφέρουν «θέμα ύπαρξης γλώσσας άλλης από την πατρογονική ελληνική έκφραση, αδιαφιλονίκητο δείγμα της εθνικής μας καταγωγής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Σε έναν ανθισμένο χωματόδρομο δίπλα από μια ήσυχη πάροδο…» η Κύπρος στη Μπιενάλε Βενετίας 2024

Αναφέροντας περαιτέρω ότι το θέμα έχει καταγγείλει ήδη ο Βουλευτής Παύλος Μυλωνάς και διατυπώνουν την άποψη ότι αυτή η «αισχύνη» έγινε εν αγνοία του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Υπουργού Παιδείας, από τους οποίους και αναμένουν επίσημη καταδίκη.

Οι Σύνδεσμοι κάνουν επίσης λόγο για «συνενοχή» του Υφυπουργείου «σε απόπειρα συνωμοσίας εναντίον της ιστορικής και ηθικής υπάρξεως του Κυπριακού Ελληνισμού και της από εθνικής γενέσεως ελληνικής γλώσσας στην Κύπρο».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ