Μιχαλάκης Γεωργίου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.5.2024
«Επιδιώκω να δημιουργήσω έναν χώρο όπου οι έννοιες του παραλογισμού και του απροσδόκητου θα αποκτούν έμφαση, αναδεικνύοντας την ομορφιά και τη σημασία σε πράγματα που συχνά παραβλέπονται»

Ποιος είσαι; 

Γεια σας! Σπούδασα καλές τέχνες στο πανεπιστήμιο του Northumbria στο Νewcastle της Αγγλίας, και αργότερα προχώρησα σε μεταπτυχιακό στη σχολή τεχνών του Εδιμβούργου για το MFA in Contemporary Art Practice. Θεωρώ πως είμαι κάποιος που του αρέσει να πειραματίζεται και να παίρνει συνεχώς νέες δεξιότητες και εμπειρίες. Από την αποφοίτησή μου ξεκίνησα να δουλεύω στο χώρο της διαφήμισης ως Content Creator και Βιντεογράφος. 

Τι κάνεις;

Στη καλλιτεχνική πρακτική μου, εστιάζω σε αντικείμενα που συχνά παραγνωρίζονται και αφαιρούνται από την καθημερινότητά μας ως άχρηστα. Η έλξη μου για την ιδέα του παραλογισμού και των πραγμάτων που δεν έχουν κάποιο εμφανές νόημα αποτελεί κεντρικό στοιχείο στην τέχνη μου. Πάντα με ενέπνεε η αντίληψη ότι η σημασία και η ομορφιά μιας οντότητας δεν είναι προκαθορισμένη αλλά μεταβάλλεται συνεχώς. Χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές, όπως η ζωγραφική και η γλυπτική, προσδίδω στα «άχρηστα» αντικείμενα μια νέα προοπτική και σημασία, αντλώντας πάντα έμπνευση από μοτίβα της φύσης και των απλών, καθημερινών και επαναλαμβανόμενων πράξεων.

Τι θέλεις;

Μέσω της τέχνης μου, επιδιώκω να δημιουργήσω έναν χώρο όπου οι έννοιες του Παραλογισμού και του απροσδόκητου θα αποκτούν έμφαση, αναδεικνύοντας την ομορφιά και τη σημασία σε πράγματα που συχνά παραβλέπονται. Επιθυμώ να εργαστώ προς την επανασύνδεση της τέχνης με την καθημερινή μας ζωή, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν σε επαφή και να επικοινωνήσουν με την τέχνη με πιο φυσικό και ενσωματωμένο τρόπο στην καθημερινότητά τους.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ