Λάρνακα 2030 | Το θέατρο ΡΟΗ ανεβάζει «Ξένες Γυναίκες Πρόσφυγες» και «Μαρία Κάλλας» στο Δημοτικό θέατρο Λάρνακας 

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10:46 πμ Ενημερώθηκε 11:17 πμ
Το έργο «Ξένες Γυναίκες Πρόσφυγες» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024, ενώ το έργο «Μαρία Κάλλας» την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024.

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης - Λάρνακα 2030, το θέατρο Ροή ανοίγει την φθινοπωρινή του κουίντα με δυο ξεχωριστά έργα, το έργο «Γυναίκες Ξένες πρόσφυγες», το οποίο είναι βασισμένο στο βιβλίο της Όλγας Κοζάκου Τσιάρα «Οι Ξένες» και το έργο «Μαρία Κάλλας».

«Γυναίκες Ξένες πρόσφυγες»

Το έργο «Γυναίκες Ξένες πρόσφυγες» θα παρουσιαστεί το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2024,στη μορφή θεατρικού αναλογίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, καθώς όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου, οι «Γυναίκες Ξένες γυναίκες» είναι ένα έργο με ευαισθησίες, φόρος τιμής στην γυναίκα, την ξένη, την πρόσφυγα από όπου κι αν προέρχεται.

Την σκηνοθεσία και την θεατρική μεταφορά ανέλαβε η Βαλεντίνα Σοφοκλέους.

Παίζουν: Βαλεντίνα Σοφοκλέους, Λουκία Μιχαήλ Μουσουλιώτη, Ναυσικά Απόστρατου

Video art : Ανδρέας Νικολαίδης

Σχεδιασμός φωτισμού: Δημήτρης Γιαννακού

Φωτογραφία : Ντίνα Χάλλα

Ήχος / φως Σπυρίδωνας Σπύρου

Συμμετέχουν τα παιδιά: Μαρία Μοριάνη / Μαριάμ Ηβη Μάμα / Αναστασία Έλενα Άγκα / Αμαρυλλής Μαρίνα Ζήνωνος / Marcel Rajput

4989125478432010 image

«Μαρία Κάλλας»

Το θεατρικό έργο που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια από τη Λάρνακα, έφτασε στην Κωνσταντινούπολη -όπου βραβεύτηκε, και ανέβηκε στην Αθήνα στο θέατρο Μιχάλης Κακογιάννης, επιστρέφει στην πόλη του Ζήνωνα, και ανεβαίνει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

4989125900656708 image

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, το έργο είναι μία αναφορά στη μυθική ζωή, τους έρωτες και το έργο της μεγάλης Divas της όπερας Μαρία Κάλλας.

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Ανδρέας Νικολαίδης, ο οποίος έγραψε και το θεατρικό έργο.

Ερμηνεία: Βαλεντίνα Σοφοκλέους

Σκηνικά κοστούμια: Ανδρέας Παρασκευά

Σχεδιασμός φωτισμού: Δημήτρης Γιαννακού

Φως / ήχος: Σπυρίδωνας Σπύρου

Συμμετέχει η Ναυσικά Απόστρατου

4989125588087472 image

Πληροφορίες

«Γυναίκες Ξένες πρόσφυγες»

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20.00

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ / 12 ευρώ μειωμένο [συνταξιούχοι & μαθητές]

Προπώληση εισιτηρίων: Sold Οut tickets

*Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν στο θέατρο της Ροής στις 23-24 & 30 Νοεμβρίου 2024.

4989126067221139 image
Θεατρικό έργο Μαρία Κάλλας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ