Φεστιβάλ Φέγγαρος: στη Λόφου είναι η θέα

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 4.8.2011



Το φεστιβάλ Φέγγαρος, που αρχικά προγραμματίστηκε για τα μέσα του Ιούλη και αναβλήθηκε λόγω των γεγονότων της 11ης Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στο ορεινό χωριό της Λόφου στην επαρχία Λεμεσού, στις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι ομάδες «Λουβάνα» από τη Λευκωσία και «Υπόγεια Σκηνή» από τη Λεμεσό έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τριών γκρουπ, δύο από την Ελλάδα και ένα από την Κύπρο. Ηeadliner θα είναι ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Θα προηγηθούν οι Mode Plagal και η μπάντα J.Kriste Master of Disguise.
Το πρόγραμμα, από την ανάποδη:

Θανάσης Παπακωνσταντίνου, 21:30
Ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ελληνική μουσική τα τελευταία 20 χρόνια. Ένας σπουδαίος συνθέτης και στιχουργός του οποίου τραγούδια έχουν
ερμηνεύσει ο Σωκράτης Μάλαμας, η Μελίνα Κανά, ο Γιάννης Αγγελάκας, αλλά και ο αείμνηστος Νίκος Παπάζογλου. Ο καινούριος του δίσκος ‘Ο ελάχιστος εαυτός’ (Inner Ear 2011) τα πάει περίφημα. Ο ίδιος επισκέφτηκε την Κύπρο μετά από χρόνια απουσίας το περασμένο Μάρτιο με πρωτοβουλία της Λουβάνα, έπαιξε τέσσερεις sold out συναυλίες, πέρασε θαυμάσια και τώρα επιστρέφει αυτή τη φορά με τη δεκαμελή του μπάντα. Οι ζωντανές του εμφανίσεις μένουν πάντα αξέχαστες. Πολύ κέφι, χορός και αυτοσχεδιασμός.

Mode Plagal, 19:00
Πολλοί ακόμα αναπολούν πόσο θαυμάσια πέρασαν στη τελευταία κυπριακή
εμφάνιση των Mode Plagal στην τάφρο το 2008! Έχουν και αυτοί  κυκλοφορήσει δίσκο τη χρονιά που μας πέρασε με το όνομα Στην Κοιλιά του Κήτους (Lyra 2010).
Μια μπάντα που έχει χαρακτηριστεί από τα καλύτερα έθνικ γκρουπ της Ευρώπης. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι Mode Plagal έχουν φτιάξει ένα δικό τους ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα. Ένα ιδίωμα με αναφορές στην παραδοσιακή μουσική και στίχο, σε βυζαντινούς ήχους, σε funk ρυθμούς και σε πάμπολλα ακόμη μουσικά στοιχεία που δεν ανήκουν σε είδος ή που δεν τα χρησιμοποίησαν αυτούσια αλλά μόνο σαν επιρροές. Τους έχουμε δει πολλές φορές στην Κύπρο ειδικά στην αρχή του αιώνα.
Αυτές τις μέρες ο καθένας τους είναι απασχολημένος με άλλα projects όπως
Μάλαμας, Χειμερινοί Κολυμβητές, Μάρθα Φριντζήλα, Χαΐνηδες κ.α. Ενωμένοι, στη Λόφου θα μας θυμίσουν τις μουσικές τους, που τόσο αγαπήθηκαν.

J.Kriste, Master of Disguise, 18:30
Η μπάντα του Λευτέρη Μουμτζή έχει παρουσιαστεί ζωντανά αρκετά φέτος, κυρίως στη Λευκωσία (Κοσμικό Κέντρον Αντωνάκης, Υφαντουργείο), αλλά και στο φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Αξιοθέα, αποκτώντας αρκετούς φίλους και θαυμαστές. O δίσκος ‘Girls, Ghosts and Gods’(Puzzlemusik 2009) άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και στην Ελλάδα ανακηρύχτηκε από τους καλύτερους της χρονιάς 2009. Φολκ - ροκ - ψυχεδελικές συνθέσεις που σε ταξιδεύουν, και πολλές εναλλαγές, είναι μερικά από τα συστατικά του ήχου του γκρουπ. Θα εκτελέσουν κομμάτια από το δίσκο και καινούριο υλικό από τη νέα δουλειά που αναμένεται στα τέλη της χρονιάς.


Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί από τον DJ Tony Cusack με επιλογές από τη μεγάλη του συλλογή από βινύλια.
+ Το Φεστιβάλ αρχίζει στις 16:00. Στο χώρο θα πωλείται φαγητό και ποτό. Επίσης θα πωλούνται δίσκοι των καλλιτεχνών σε ειδικό πάγκο.

Διαμονή: Στη Λόφου καθώς και στα γύρω χωριά υπάρχει περιορισμένος αριθμός δωματίων προς ενοικίαση. Επίσης θα υπάρχει και περιορισμένος χώρος για δωρεάν κάμπινγκ στο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία. Περισσότερες πληροφορίες στο facebook.com/louvana.
Εισιτήρια προς 25 ευρώ προπώληση, 30 ευρώ στην είσοδο

Προπώληση εισιτηρίων
Λευκωσία
Καλά Καθούμενα 22664654
Crepa Land (Μακεδονίτισσα) 22261000
Eleven63 Studio 22101163
Λεμεσός
Brent Cross. Mακαρίου 25747814
Μαγειρίο – Καφενείο ‘Γιαγκίνι’ 97839617
Λάρνακα
Why and Why 24654637
Πάφος
Vintage Art House 96838366

Στη φωτογραφία, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ