Νεκρός ο Φραντσέσκο Κουίν

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 8.8.2011

Η καρδιά του φαίνεται πως πρόδωσε τον 48χρονο Φραντσέσκο Κουίν, τρίτο γιο [από 13 παιδιά] του εκλιπόντος Άντονι Κουίν.


Ο Φραντσέσκο Κουίν έκανε τζόγκινγκ το βράδυ της Παρασκευής μαζί με τον γιο του Μαξ στη συνοικία Λα Κόστα του Μαλιμπού, όταν ξαφνικά έπεσε λιπόθυμος.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν μάταια να βοηθήσουν και κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες που μετέφεραν τον Κουίν στο νοσοκομείο, όπου και ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Ο Φραντσέσκο Κουίν ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του στην υποκριτική. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε στην ταινία του Ολιβερ Στόουν «Platoon» το 1986, κρατώντας το ρόλο του Rhah ενώ στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές «24», «Ατίθασα Νιάτα», «NCIS» και «The Shield».

Γεννημένος στη Ρώμη στις 22 Μαρτίου του 1963, ο Φραντσέσκο Ντανιέλε ήταν γιος του Άντονι Κουίν και της Γιολάντα, διακεκριμένη ενδυματολόγου και σχεδιάστριας ρούχων. Οι γονείς του Φραντσέσκο γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Βαραββάς» και παντρεύτηκαν μένοντας μαζί για 31 χρόνια. Εκτός από τον Φραντσέσκο, μαζί απέκτησαν δύο ακόμη παιδιά.

Εκτός από την υποκριτική, ο Φραντσέσκο ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Μάλιστα το 2006 παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ για τη «Ζωή πάνω σε ένα ποδήλατο», μιλώντας για τη σημαντικότητα του δίκυκλου μέσου μέσα από την δική του εμπειρία, από την εποχή που μικρός του χάρισε ο πατέρας του του το πρώτο του ποδήλατο, μέχρι τη δεδομένη στιγμή της ζωής του.

Ο Φραντσέσκο Κουίν καταλείπει σύζυγο -τη Βαλεντίνα Καστελάνι-Κουίν- και  τρία παιδιά. «Ο Φραντσέσκο ήταν η αδελφή ψυχή μου και ένας υπέροχος πατέρας για την Σοφία, την Μικέλα και τον Μαξ. Θα τον αγαπώ για πάντα», ήταν τα λόγια της συζύγου του στην είδηση του θανάτου του.

Η φωτογραφία, από το ντοκιμαντέρ Vita in Bicicletta (2006) σε σκηνοθεσία του ιδίου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ