O Ai Weiwei επιστρέφει στο twitter

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 9.8.2011

Τα πρώτα του tweets στο Twitter μετά την απελευθέρωσή του έστειλε το σαββατοκύριακο ο Ai Weiwei, ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες σύγχρονης τέχνης της Κίνας. 


Ο κ. Ai, ο οποίος έχει περισσότερους από 95 χιλιάδες «ακόλουθους» στο Twitter, έγραψε: «Δέκα ντάμπλινγκς για γεύμα, έβαλα τρία κιλά», έγραψε, στέλνοντας ακολούθως μια φωτογραφία του καθώς σκύβει στο φακό. Μια δεύτερη δείχνει τα πόδια του σε μια ζυγαριά που καταγράφει το βάρος των 97 κιλών.

ai2Προ της σύλληψής του τον Απρίλιο από την κινεζική κυβέρνηση, ο Ai Weiwei ήταν μεγάλος χρήστης του Twitter. Οι θαυμαστές του χαιρέτησαν την επιστροφή του απαντώντας του, κάνοντας like στο facebook και σχολιάζοντας τις φωτογραφίες του.

Ο Ai Weiwei αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούνιο και είναι υπό περιορισμό στο σπίτι του. Τού έχει απαγορευθεί η επικοινωνία με τα ΜΜΕ, ωστόσο το σαββατοκύριακο χρησιμοποίησε το Twitter παρά το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί καμία σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο διάσημος καλλιτέχνης αποδέχτηκε επίσης την πρόταση του Πανεπιστημίου του Βερολίνου για να διδάσκει, αν και δεν του επιτρέπεται η έξοδος από την Κίνα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ