Dirty Dancing reloaded [και τα 10 χειρότερα remake ταινιών]

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 9.8.2011



Τη δημιουργία ενός remake για την ταινία Dirty Dancing [1987] ανακοίνωσε χθες η εταιρεία παραγωγής ταινιών Lionsgate.

Τη γνωστή ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Πάτρικ Σουέιζ και η Τζένιφερ Γκρέι [και η οποία σύμφωνα με έρευνα του BBC είναι η αγαπημένη των γυναικών] θα σκηνοθετήσει ο Κένι Ορτέγκα.

Πρόκειται για τον χορογράφο της πρώτης ταινίας και τον σκηνοθέτη του This Is It! με τον Μάικλ Τζάκσον. «Η ευκαιρία που μού δίνεται να σκηνοθετήσω το Dirty Dancing είναι σαν μια επιστροφή στο σπίτι», δήλωσε ο Κένι Ορτέγκα, καταλήγοντας ότι ανυπομονεί να βγάλει στο σινεμά τη νέα εκδοχή της ταινίας, για τη νέα γενιά.

Η Lionsgate είναι σε συζητήσεις και με την σεναριογράφο της ταινίας, για πιθανή συνεργασία και στο νέο Dirty Dancing.

Σημειώστε ότι η ταινία, όταν βγήκε σε βιντεοκασέτα, ήταν η πρώτη που πούλησε πέρα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

Τα 10 χειρότερα remake... που απέτυχαν να κερδίσουν τους κριτικούς [σύμφωνα με την Telegraph]


Ψυχώ [1998]: η έγχρωμη ταινία του Γκας Βαν Σαντ που ακολουθούσε κατά πόδας τα καρέ του Χίτσκοκ χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς κινηματογράφου ως «χάσιμο χρόνου»

Ο πλανήτης των πιθήκων [2001]: το ριμέικ δια χειρός Τιμ Μπάρτον στοίχισε 20 φορές περισσότερα χρήματα απ' όσο η πρώτη ταινία, ωστόσο πέρα από το καλύτερο μέικ απ και την τεχνολογία, οι κριτικοί κατέκριναν την ερμηνεία του Μαρκ Γουόλμπεργκ, συγκρίνοντάς την με την αντίστοιχη του Τσαρλτον Ίστον.


Charlie and the Chocolate Factory [2005]: Aκόμη ένα ριμέικ από τον Τιμ Μπάρτον, το οποίο είχε καταπληκτικά ειδικά εφέ αλλά -σύμφωνα με τους κριτικούς- απέτυχε να καταγράψει τη γοητεία της πρώτης ταινίας. Ωστόσο το κοινό το λάτρεψε.



Swept Away [2002]: Ένα ριμέικ από τον Γκάι Ρίτσι με τη συμμετοχή της -τότε συζύγου του- Μαντόνα. Οι κριτικοί υποδέχθηκαν την ταινία χαρακτηρίζοντας την ερμηνεία της διάσημης σταρ ως την χειρότερη στην κινηματογραφική της καριέρα.

The Women [2008]: Όταν μια γυναίκα προσπαθεί να βρει άκρη με τις ερωτοδουλειές του άντρα της το έτος 1939, είναι αστείο. Ειδικά αν παρελαύνει στην ταινία η αφρόκρεμα των ηθοποιών της MGM. To 2008, το ριμέικ δεν έκανε τους θεατές να γελάσουν εξίσου.

The Invasion [2007]: Η ταινία του 1956 είχε τρία ριμέικ, το 1978, το 1993 και το 2007. Οι κριτικοί είπαν πως στην τελευταία εκδοχή δεν υπήρχε δράμα και αγωνία. Χειρότερα, υπήρχε happy end.

The Stepford Wives [2004]: Tο θρίλερ του 1975 δέχτηκε την τηλεοπτική του μεταφορά και το 2004 την κινηματογραφική, όπου το τέλος ήταν εντελώς διαφορετικό. Μάλιστα, ενώ η αρχική ταινία θεωρήθηκε ως ένα έξυπνο φεμινιστικό φιλμ, το ριμέικ δημιουργήθηκε με σαχλό χιούμορ.

The Assassin [1993]: η υπέροχη ταινία «Νικίτα» του Λικ Μπεσόν που έσπασε κάθε σύμβαση με αισθητική άποψη, έγινε ριμέικ από το Χόλιγουντ το 1993. Με τις ίδιες ατάκες, σε αμερικανική προφορά...


Alfie [2004]: Στόχος του ριμέικ ήταν η αναγέννηση των swingie στιγμών του '60 στη Νέα Υόρκη του 21ου αιώνα. Not.

The Wicker Man [2006]: Mάλλον για όλα έφταιγε ο Νίκολας Κέιτζ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ