Witsplit από την θεατρική ομάδα Persona

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 9.8.2011

Μετά την διεθνή συμπαραγωγή «Islands-Insels-Islas-Νήσοι» με συνεργάτες-οργανισμούς από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και τις Κανάριες Νήσους, η θεατρική ομάδα Persona επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με μια καινούργια παραγωγή επινοημένου θεάτρου [devised theatre].


Η παράσταση έχει τίτλο “Witsplit” και βασικό θέμα της είναι η σχιζοφρένεια. Κοινός τόπος συνάντησης, ένα δωμάτιο ή ένας μεγεθυμένος νους.

Προσωπικές ιστορίες, κάθε φορά μέσα από το διαφορετικό πρίσμα, μιας άλλης υποκειμενικής πραγματικότητας που τρέχει: εξίσου «χειροπιαστής», «λογικής» και «παρούσας», όσο και η ίδια η σκιά μας. Μιας πραγματικότητας στο μεταίχμιο της αλήθειας και της ψευδαίσθησης, μέσα από την απόλυτη λογική της τρέλας.

Το «Witsplit» φέρει την σκηνοθετική υπογραφή της Λέας Μαλένη, η οποία σκηνοθετεί ξανά για την Persona, επτά χρόνια μετά την επιτυχημένη σκηνική μεταφορά του «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ  με τη Στέλα Φυρογένη στον ομώνυμο ρόλο.

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου στο υπόγειο ενός ανακαινισμένου τυπογραφείου στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας, το The Press House στην οδό Βασιλείου Βουλγαροκτόνου.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία και τελική δραματουργική επεξεργασία: Λέα Μαλένη

Σκηνικά και κοστούμια: Λύδια Μανδρίδου και Μαρίνα Χ’Λούκα

Μουσική: Δημήτρης Ζαβρός

Κίνηση: Μάριος Μεττής σε συνεργασία με τη σκηνοθέτη

Video art: Αλέξανδρος Πισσούριος

Σχεδιασμός φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου

Βοηθός σκηνοθέτης: Αίγλη Σπυριδάκη

Συνεργάτης ψυχολόγος: Βαλεντίνος Κόκκινος

Ομάδα δραματουργίας: Λέα Μαλένη, Μάριος Μεττής, Βαλεντίνος Κόκκινος και οι ηθοποιοί της παράστασης.

Ηθοποιοί: Άννα Γιαγκιώζη, Φώτης Γεωργίδης, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Μυρτώ Κουγιάλη, Βαλεντίνος Κόκκινος, Χριστίνα Κωνσταντίνου και Έλενα Παυλίδου.

+ 23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου, 21:00 [κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή] στον πολυχώρο Press House, παλιά Λευκωσία. 

Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 99466370.

Χορηγοί: ΘΟΚ, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού(Πολιτιστικές Υπηρεσίες)

Υποστηρικτές:  CYTA, ΟΝΕΚ, Πρεσβεία της Ελλάδας, ΑΗΚ

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο.



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ