Οι Nouvelle Vague στην Αθήνα [βίντεο]

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 9.8.2011



Ό,τι ακριβώς χρειάζεται θα πάρει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη η Αθήνα. Δεν εννοούμε μια γερή δόση ευρώ αλλά την παριζιάνικη μπάντα Nouvelle Vague, η οποία έρχεται από την πόλη του φωτός στην μουντή Αθήνα για ένα μουσικό ανέβασμα.
Η μπάντα που κατακτά το διεθνές ακροατήριο με τις μπόσα νόβα διασκευές κλασικών new wave και πανκ επιτυχιών, θα δώσει μια συναυλία στις 6 Σεπτεμβρίου στον πολιτιστικό χώρο «Τεχνόπολις», στο Γκάζι. Οι Nouvelle Vague σημειώστε πως επιστρέφουν στην ελληνική πρωτεύουσα επτά μόλις μήνες μετά τη sold out συναυλία τους τον Δεκέμβρη του 2010.
Επικεφαλής της μπάντας, η κρυστάλλινη φωνή της Μέλανι Πέιν αλλά και της εκρηκτικής Λιζέτ Αλία.

Ποιοι είναι
Οι Nouvelle Vague ξεκίνησαν από το Παρίσι, αλλά σύντομα η φήμη τους ξεπέρασε τα σύνορα της Γαλλίας. Ο Μαρκ Κολίν και ο Ολιβιέ Λιμπό είναι δύο από τους πλέον πολυπράγμονες μουσικούς - παραγωγούς της γαλλικής σκηνής τα τελευταία 12 χρόνια. Όταν οι πορείες τους κατέληξαν σε ένα κοινό σημείο, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα δημιουργικό και εκλεκτικό σχήμα, με στόχο να τιμήσουν τα εφηβικά ακούσματά τους. Στο τελικό αποτέλεσμα συνέβαλαν οκτώ τραγουδίστριες (έξι Γαλλίδες, μια Βραζιλιάνα και μια Νεοϋορκέζα) με υπέροχες φωνές, που έφεραν ένα νέο φρέσκο αέρα.
Το συγκρότημα έχει κρατήσει τον μελωδικό πυρήνα διαχρονικών συνθέσεων πανκ και ποστ πανκ από new wave συγκροτήματα, όπως οι Joy Division (από τους οποίους το Love Will Tear Us Apart), Modern English (απ’ όπου το I Melt With You), Clash, Cure, Depeche Mode, Talking Heads και άλλοι.
Οι Nouvelle Vague κάνουν επανεκτελέσεις χρησιμοποιώντας λιτές, ακουστικές ενορχηστρώσεις που παραπέμπουν στην τεχνοτροπία της μπόσα νόβα, της τζαζ της δεκαετίας του ’50 και στην ποπ του ’60.
Τα τελευταία 3-4 χρόνια έχουν δώσει συναυλίες από τη Σκανδιναβία μέχρι το Τελ Αβίβ και από την Τουρκία μέχρι το Μεξικό. Έτσι προκύπτουν μία δήλωση και ένα ερώτημα. «Στην Κύπρο ποτέ. Στην Κύπρο πότε;».

+ Εισιτήρια προπωλούνται προς 25 ευρώ ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www. ticketservices.gr και προς 30 ευρώ από τα ταμεία του Τεχνόπολις την ημέρα της συναυλίας.

Το βίντεο με το τραγούδι Dance With Me είναι από τον δεύτερο δίσκο της μπάντας με τίτλο Bande a part. Ερμηνεύει η Μέλανι Πέιν.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ