Ο Μικ Τζάγκερ είναι SuperHeavy [βίντεο]

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 11.8.2011

Ένα τραγούδι στη σανσκριτική γλώσσα -την επίσημη γλώσσα της Ινδίας- ερμηνεύει ο Μικ Τζάγκερ, στο άλμπουμ ενός ιδιαίτερου συγκροτήματος που ο ίδιος δημιούργησε, των SuperHeavy.


Στο συγκρότημα συμμετέχουν ο Ντέιβ Στιούαρτ των Eurythmics, η εξαιρετική Τζος Στόουν, ο Ντέμιαν Μάρλεϊ [γιος του Μπομπ Μάρλεϊ] και ο  Ινδός μουσικός A.R. Rahman, γνωστός από το οσκαρικό Slumdog Millionaire.



Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ενώ το πρώτο σινγκλ έχει ήδη κυκλοφορήσει, είναι εξαιρετικό και έχει τίτλο Miracle Worker [ http://www.youtube.com/watch?v=DUC0YdrrLSo&feature=related ]

Ο ίδιος ο Μικ Τζάγκερ, μιλώντας πρόσφατα στο περιοδικό Rolling Stone εξήγησε ότι αποφάσισε να δημιουργήσει αυτό το συγκρότημα με στόχο να φέρει κοντά εντελώς διαφορετικά μουσικά ακούσματα: από σόουλ μπαλάντες σε ρέγκε και ινδικά τραγούδια.

Το τραγούδι που ο Τζάγκερ ερμηνεύει μαζί με τον A.Ρ. Ραχμάν έχει τίτλο Satyameva Jayate, σημαίνει «Η Αλήθεια μόνη θριαμβεύει» και θα αποτελέσει το δεύτερο σίνγκλ των SuperHeavy πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ, στις 19 Σεπτεμβρίου.

Η φράση Satyameva Jayate θεωρείται το μότο της χώρας της Ινδίας ενώ ο Ραχμάν θεωρείται ο άνθρωπος που επαναπροσδιόρισε την σύγχρονη ινδική μουσική. Το δε περιοδικό ΤΙΜΕ τον χαρακτήρισε ως «Μότσαρτ του Madras».

Στη φωτογραφία, τα μέλη του συγκροτήματος Superheavy: από αριστερά o Ντάμιεν Μάρλεϊ, ο Ντέιβ Στιούαρτ, ο Μικ Τζάγκερ, ο A.Ρ. Ραχμάν και η Τζος Στόουν. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ