Graffiti... από την ανάποδη [βίντεο]

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 11.8.2011

Όσοι παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ Exit Through The Gift Shop στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Λεμεσού, εντυπωσιαστήκαμε. Για πολλούς και διάφορους -και βεβαίως διαφορετικούς- λόγους.


Ίσως περισσότερο εντυπωσιακό είναι ωστόσο το πρότζεκτ του graffiti artist Μoose, ο οποίος δημιουργεί έργα στους δρόμους... καθαρίζοντας. Ο Moose επιλέγει μαύρους από τα καυσαέρια και τη βρωμιά των πόλεων τοίχους και τους καθαρίζει δημιουργώντας σχέδια.

Είναι παράνομο; Κάποιοι πάντως τον έστειλαν στο δικαστήριο γιατί επιδίδεται στην παράνομη street art. Ωστόσο κανένας δικαστής δεν μπορεί να τον καταδικάσει επειδή... καθαρίζει την πόλη.

Δείτε το ντοκιμαντέρ του Doug Pray για τον Moose, ο οποίος δεν θεωρεί τον εαυτό του περιβαλλοντιστή, αλλά δεν μπορεί να κάνει και κάτι που να ξεπερνά τη γραμμή της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ακολουθεί δεύτερο βίντεο με τον Αλεξάντρ Οριόν, ο οποίος καθαρίζει τη βρωμιά από τους δρόμους του Σάο Πάολο και δημιουργεί απ' αυτήν μπογιά για τους πίνακές του.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ