Ξυλοκόπησαν τον Σύρο σκιτσογράφο Αλι Φερζάτ

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 26.8.2011

Ένοπλοι απήγαγαν και ξυλοκόπησαν τον διάσημο Σύρο σκιτσογράφο Άλι Φερζάτ, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Δαμασκού, κατήγγειλαν ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, μασκοφόροι, μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και των πολιτοφυλακών που πρόσκεινται στο καθεστώς, απήγαγαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες τον κ. Φερζάτ στην πλατεία των Ομεϊάδων.
«Οι δράστες τού έκλεψαν το περιεχόμενο του χαρτοφύλακά του, κυρίως σκίτσα, και άλλα προσωπικά είδη. Τον χτύπησαν άγρια, κυρίως στα χέρια. Διερχόμενοι, οι οποίοι τον βρήκαν στο δρόμο προς το αεροδρόμιο, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.
«Έχει αιματώματα στο πρόσωπο και τα χέρια από το ξύλο. Στη συνέχεια τον πέταξαν από αυτοκίνητο στο δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο και ένας φύλακας κτηρίου τον βρήκε και τον μετέφερε στο Nοσοκομείο Γάζα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η θέση του Ιράν
Εν τω μεταξύ, ο Ιρανός Πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, κάλεσε χθες την κυβέρνηση στη Συρία να αποδεχθεί και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητεί ο λαός της χώρας, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ISNA.
«Η κυβέρνηση της Συρίας και ο λαός της πρέπει να είναι προσεκτικοί και να εφαρμόσουν μόνοι τους τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο Αχμαντινετζάντ στη συνέντευξή του στο λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar, σύμφωνα με το πρακτορείο.

ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ