Οι ταινίες της εβδομάδας [trailer]

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 26.8.2011

Captain America: The First Avenger


Σκηνοθεσία: Τζο Τζόνστον
Παίζουν οι: Κρις Έβανς, Σεμπάστιαν Σταν, Τόμι Λι Τζόουνς κ.ά.


Ο Στιβ Ρότζερς [Κρις Έβανς] είναι ένας πρόθυμος στο πνεύμα αλλά αδύναμος στη σάρκα νεαρός πατριώτης που θέλει όσο τίποτα να ενισχύσει τη χώρα του στον πόλεμο. Καθώς απορρίπτεται, εντάσσεται εθελοντικά σε ένα πρωτοποριακό πειραματικό πρόγραμμα, γνωστό ως Super Soldier. Εκεί ο καχεκτικός νεαρός θα μεταμορφωθεί σε πραγματικό υπερ-στρατιώτη και θα γίνει γνωστός ως Κάπτεν Αμέρικα. Υπό τη νέα του πια ιδιότητα, ο Ρότζερς ενώνει τις δυνάμεις του με τον Μπάκι Μπαρνς και την Πέγκι Κάρτερ προκειμένου να κηρύξει τον πόλεμο με τον σατανικό οργανισμό HYDRA, του οποίου ηγείται ο περιβόητος Red Skull.
O πρώτος... πατριωτικής έμπνευσης ήρωας της περίφημης εταιρείας κόμικς, έκανε το ντεμπούτο του τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και γνώρισε αμέσως την επιτυχία, καθώς πολεμούσε τις δυνάμεις του Άξονα!
Η ιδέα της μεταφοράς του Κάπτεν Αμέρικα στη μεγάλη οθόνη ξεκίνησε ήδη το 1997, όταν η Μάρβελ ήταν σε διαπραγματεύσεις με τους Μαρκ Γκόρντον και Γκάρι Λέβινσον για να αναλάβουν την παραγωγή της ταινίας, σε σενάριο Λάρι Γουίλσον και Λέσλι Μπόεμ. Ωστόσο μια δικαστική διαμάχη για τα δικαιώματα του Κάπτεν Αμέρικα διέκοψε τη διαδικασία ανάπτυξης της ταινίας. Η δικαστική διαμάχη τέλειωσε υπέρ της Μάρβελ το 2003.
Η ταινία συνάντησε νέο εμπόδιο: την απεργία των σεναριογράφων το 2007-2008.
Κυκλοφορεί, λοιπόν, φέτος σε μια ιδανική στιγμή αναπτέρωσης του ηθικού των Αμερικανών, όπως τότε με το κόμικς, αυτή τη φορά όχι λόγω Άξονα αλλά... υποβάθμισης.



Space Dogs 3D

Σκηνοθεσία: Ίννα Εβλανίκοβα, Σβιατοσλάβ Ουσακόβ
Ακούγονται οι φωνές των: Έλενα Γιακόβλεβα, Άννα Μπόλσοβα, Γιεβγκενί Μίρονοβ κ.ά.



Πριν ο άνθρωπος πατήσει το πόδι του στη Σελήνη, κάποια ζωάκια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να προσφέρουν στην επιστήμη τις απαραίτητες γνώσεις για τα ταξίδια στο Διάστημα. Ανάμεσά τους ήταν η Μπέλκα και η Στρέλκα, δύο σκυλίτσες που πριν από 51 χρόνια, στις 19 Αυγούστου 1960, έγιναν τα πρώτα έμβια όντα που μπήκαν σε διαστημική τροχιά γύρω από τη Γη και επέστρεψαν πίσω σώα και αβλαβή! Η Μπέλκα, ένα εκπαιδευμένο σκυλάκι τσίρκου, και η Στρέλκα, ένα πανέξυπνο αδέσποτο, θα περάσουν από αμέτρητα τεστ και στρατιωτική εκπαίδευση, υπό την καθοδήγηση ενός υπέροχου λυκόσκυλου, του Κάζμπεκ, μέχρι να επιλεγούν τελικά, ανάμεσα από δεκάδες σκυλιά, για το ταξίδι στο διάστημα με τη σοβιετική αποστολή. Η περιπέτεια, μέσα από τα δικά τους μάτια.



Conan The Barbarian

Σκηνοθεσία: Μάρκους Νίσπελ
Παίζουν οι: Τζέισον Μομόα, Ρον Πέρλμαν κ.ά.



Η ταινία του Γερμανού σκηνοθέτη Μάρκους Νίσπελ «Κόναν ο Βάρβαρος» κάνει πρεμιέρα στη νέα κινηματογραφική σεζόν ως το πρώτο θεωρούμενο μπλοκμπάστερ της περιόδου.
Η ταινία που έκανε διάσημο τον Άρνολντ Σβάρτσενεγκερ επιστρέφει τρισδιάστατη, δίνοντας αυτή τη φορά μια ευκαιρία καριέρας στον Χαβανέζο Τζέισον Μομόα.
Στην 3D εκδοχή της, η ταινία ακολουθεί μια παράδοση «πολλαπλότητας» ως νουβέλα, κόμικς, βιντεοπαιχνίδι, κινούμενα σχέδια, κινηματογραφική και τηλεοπτική ταινία.
Ο Κόναν δεν είναι τίποτα άλλο από την ιδεατή εικόνα αχαλίνωτης αρρενωπότητας ενός σκληρού ήρωα χωρίς συμμάχους, ο οποίος ξεπερνά απίστευτα εμπόδια με κτηνώδη δύναμη και μοναδικές ικανότητες.
Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της νέας ταινίας, ο Κόναν παραμένει αγαπητός –αν και σκέτη βαρβατίλα– γιατί «δεν συμμορφώνεται. Δεν είναι πολιτικά ορθός, είναι ένας βάρβαρος που δεν εξαρτάται από κανέναν».
Ο Κόναν ο Βάρβαρος δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το ίδιο του το μότο: «Ζω. Αγαπώ. Σφάζω. Είμαι ικανοποιημένος».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ